Shout It Out pro výuku s chytrými zařízeními

Jak už jsem psala v předchozím  článku, zapojujeme pomalu tablety do výuky. Ve své druhé třídě mám  možnost každý pátek pracovat se studentkami z VŠ, protože jsem fakultní učitelka. Využívám toho právě při "tabletových pátcích". Nejprve jsme žáky (i tablety) naučily připojit se k WiFi, potom otevřít si internetový prohlížeč, psát velká písmena a smazat chybu. Tohle všechno  jsme se naučili v aplikaci Shout It Out!(Vykřikni to nahlas!) ve SMART Notebooku 15.

 

Na obrázku vidíte naše úplně první použití této aktivity, kdy děti třídily pojmy do skupin. Pracovaly zhruba po 3 až 4 žácích na zařízení.

Aktivitu Shout It Out! už jsem vyzkoušela na psaní pětiminutovky v matematice (máte všechny zápisy na jednom místě, ve SMART Notebooku opravíte hned), třídění pojmů do skupin (příspěvky se dají posílat jen do jedné skupiny - např. skupina oranžová, nebo do všech), vyzkoušeli jsme už také zapojit chytrá zařízení v prvouce i v angličtině. Pracujeme s chybou a využíváme widget Trash Can (popelnice) pro odstranění chybných slov. Je to velice jednoché a s postupem času se žáci přihlašují do aktivity čím dál tím rychleji. Navíc si zasoutěží a získají tak další dovednosti v oblasti využívání technologií.

 

 

 

 

 

 

 

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů