Zavádíme tablety do výuky

V září jsme měli v škole třídní schůzky. Rozhodla jsem se, že s  rodiči mých druháků vyzkoušíme metodu, kterou už jsem s dětmi v hodinách naťukla při skupinové práci.

Vyzkoušeli jsme tablety, provedli  zátěžovou zkoušku školní WiFi. Pracovali jsme se SMART Notebookem a jeho novým doplňkem Shout It Out! (Vykřikněte to nahlas!). Rodiče druháků byli opravdu šikovní, všichni měli nějaké chytré zařízení z domova, nebo  jsem zapůjčila školní, nebo vlastní tablet a mobil, stejně jako to dělám v  hodinách.

V aktivitě Shout It Out si vyzkoušeli přihlásit se do virtuální třídy, třídit pojmy do kategorií, psát v  anonymním režimu. Prostě všechno, co dělají děti.


Myslím si, že my, učitelé, bychom měli naše žáky připravovat na budoucí zaměstnání a to tak, že budeme pracovat s technologiemi ve výuce už teď, protože až oni budou zaměstnaní, bude to zcela běžné pracovat s takovými IT "pomocníky". Učitelé se často bojí, že  žáci budou techniku znát lépe než oni sami. Je to tak, dnešní digitální generace  dětí je na tablety zvyklá už z domova, protože na nich často hrají hry. Ovládání je tedy intuitvní a už zautomatizované.  Jsme to ale my, učitelé, kteří bychom měli dětem ukázat, že počítače, tablety a další IT vychytávky slouží člověku hlavně k tomu, aby mu zjednodušily práci. A tak se nebojme využít toho, že děti dnes umí něco víc než my, v náš prospěch.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů