Zpátky do školy - inspirace pro první školní dny

Letní prázdniny jsou sice ještě v plném proudu, ale již nyní bychom měli začít plánovat, jakým způsobem obohatit první školní dny. V tomto článku naleznete několik tipů, jak využít žákovská zařízení pro aktivity, které ještě nejsou přímo spojené s výukou. Využitím žákovských zařízením i nenásilně zjistíte technické možnosti svých žáků.

Bezpečnost ve škole

Vyzkoušejte zajímavý způsob obohacení přednášky o bezpečnosti prostřednictvím QR kódů a SMART Response VE nebo XC Collaboration.

Označte potenciálně nebezpečná místa ve škole QR kódy s informací o řešení případných problémů. Spusťte kvíz s otázkami o bezpečnosti a fotografiemi těchto míst. Nechte žáky projít školu, prozkoumat QR kódy a odpovědět na otázky. Žáci nemusí být během vyplňování kvízu přítomni ve třídě. Velkou výhodou této aktivity je, že žáci budou mít informaci o bezpečnosti spojenou s konkrétním místem ve škole.

 

Moje škola

Vytvořte kvíz, ve kterém žáci získávají odpovědi na otázky po celé škole.

Pomocí SMART Response VE nebo XC Collaboration vytvořte kvíz s otázkami, na které naleznete odpověď na školních nástěnkách a výstavkách. Ideální je zahrnout otázky, které zahrnují informace o aktivitách, které proběhly během loňského školního roku. Tato aktivita nejen informuje o aktivitách školy, ale i upozorní žáky na důležité informační zdroje ve škole.

 

Moje obavy

Nechte žáky sdílet jejich obavy z nastávajícího školního roku v anonymním režimu SMART Response VE nebo XC Collaboration.  Po získání zpětné vazby roztřiďte odpovědi podle témat a nabídněte možná řešení. Tato aktivita je velmi důležitá nejen pro nabídnutí řešení těžkých situací, ale také z důvodu posílení vazeb mezi žáky a učitelem.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů