Videokvízy – snadno a rychle

Opět se vrátíme k aplikaci BookWidgets. Novinkou aplikace je možnost tvorby video kvízů, což posiluje její konkurenci například oproti aplikaci Nearpod či Edpuzzle a všechny kvízy můžeme sdílet prostřednictvím MS Teams a Google Classroom.

V sekci „Vyzkoušet a zkontrolovat“ hned ve druhém řádku vlevo je ikona Video kvíz. Vložit můžeme video z Youtube (bude se přehrávat bez reklam) či z jiných platforem, například Vimeo. Na „časové ose“ můžeme pak snadno umisťovat jednotlivé úkoly, které aplikace nabízí.

 

 

Můžeme umisťovat libovolné množství úkolů, když žák při poslechu dojde k příslušné části, otevře se mu zadaný úkol. K jednotlivým úkolům se může libovolně vracet.

 

Může se jednat o výběr správného obrázku (obrázky můžeme nahrávat vlastní, případně je vyhledávat v databázi). Dále je možné přetahovat předepsaná slova (včetně rušivých slov navíc) do mezer, doplňovat slova (podobně jako u Lyrics Training), spojovat slova či obrázky. V případě přírodovědných oborů lze využít i matematické funkce (komentování obrázku, rovnice matematické či chemické, otázky s číselnou odpovědí či generátor iontových sloučenin).

 

 

Podle našeho názoru je to další skvělá funkce aplikace, kterou můžeme žákům zpříjemnit výuku, také ale individualizovat poslechová cvičení, aby mohl každý žák pracovat podle svého vlastního tempa. Pokud jste zkušený uživatel nástroje, budete mít kvíz hotový za několik málo minut. I když ale s aplikací začínáte, určitě doporučujeme si to vyzkoušet.

Zpětnou vazbu obdrží žáci ihned po odeslání, pokud nebudete úkol jen sdílet prostřednictvím QR kódu či odkazu, ale odešlete ho do MS Teams či Google Classroom, budou se moci žáci k výsledkům po vrácení úkolu kdykoliv vracet.

Navštivte stránky aplikace BookWidgets a přihlaste se k odběru novinek a účastněte se letních či podzimních webinářů. Více naleznete na: https://www.bookwidgets.com/.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů