Robotika v 1. třídě

V letošním školním roce jsme poprvé otevřeli v rámci ŠABLON Klub zábavné logiky a deskových her pro naše prvňáčky. V rámci tohoto klubu si budou děti hrát i s různými robotickými hračkami a stavebnicemi. 

S velkým zájmem a nadšením žáčci kreslili barevnými fixami dráhy pro ozoboty a sledovali jejich pohyb. Troufli si i na některé ozokódy. Nejvíce se líbily změny rychlosti a pirueta.

Od krajského ICT metodika SYPO RNDr. Pavla Pešata, Ph.D. máme zapůjčenu sadu robotických včelek Blue Bot a Bee Bot s tématickými podložkami. V rámci skupiny MAP Českolipsko a Novoborsko II bude tato sada zapůjčována mateřským školkám v České Lípě. Stejnou akci jsme v minulém školním roce uskutečnili pro mateřské školky v Novém Boru. V rámci SYPO  a MAP se uskuteční semináře pro učitelky mateřských škol v České Lípě a Novém Boru.

Naši prvňáčci si díky této programovatelné hračce rozvíjeli logické a informatické myšlení, prostorovou představivost, plánování a předmatematické dovednosti. Rozdělili se do skupin k různým tematickým podložkám a hra je velmi bavila.

Příští klub chceme zkusit ovládání Blue Botů pomocí aplikace z mobilu a z tabletu.

 

Ing. Veronika Šolcová

ZŠ nám. Míru Nový Bor

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů