(Ne)obyčejné sčítání

Už je to nějakou dobu, kdy jsme se online spojily třídy z různých škol a věnovaly se nějakému zajímavému matematickému tématu. Přece jenom jsme měli asi všichni online prostředí více než dost. Pojďte však využít získaných dovedností a přijměte pozvání na akci (Ne)obyčejné sčítání. Tento webinář je společnou akcí žáků 1. a 2. stupně základní školy a školy střední. Určen je pro všechny zájemce – učitele i jejich celé třídy. 

Tentokrát se budeme věnovat zdánlivě obyčejné matematické operaci: sčítání. Možnosti této operace budou zkoumat žáci 1. a 2. stupně základní školy, žáci střední školy. A pomyslná třešnička na dortu, kdy budou ukázány pokročilejší možnosti využití sčítání, bude také.

Cílem bude ukázat, jak lze sčítání uchopit různými způsoby, co vše lze sčítat, kdy lze úspěšně sčítání využít nebo k čemu lze s použitím této jediné matematické operaci dojít. Nebude se jednat o žádnou vědeckou přednášku. Nazvala bych tuto akci jako „děti dětem“ – tedy až na tu zmíněnou třešničku. Hlavními aktéry tedy budou žáci aktivně zúčastněných škol. Tím je zaručena i gradace celé diskuse na téma sčítání. Věřím, že vše bude podáno dostatečně srozumitelně a jednoduše tak, aby si ze setkání všichni žáci odnesli vlastní zážitky. První stupeň uvidí, co je ještě čeká. Druhostupňoví už jsou trochu zkušení, nicméně také mají ještě před sebou mnohé k učení se a zkoumání. Středoškoláci si připomenou, co vše už vlastně mají za sebou a posunou možnosti sčítání zase o kousek dál. A aby i oni měli před sebou otevřená vrata k dalším možnostem sčítání, dostane prostor i zástupce vyššího vzdělání Ing. Michal Michna.

 

Pokud byste se i vy, nebo dokonce celé vaše třídy, rádi zúčastnili našeho online zamyšlení se nad sčítáním, zaregistrujte se na webinář.

 

Že je sčítání skutečně neobyčejnou operací vám ukážou žáci těchto škol a tříd.

4.B,  Reálné gymnázium a základní škola Otto Wichterleho, Prostějov

6.B a hosté,  Základní škola a mateřská škola Stráž pod Ralskem, p.o.

2.D obor IT, Střední průmyslová škola, Havlíčkova 426, Česká Lípa

 

Na všechny se těší organizátorky akce na jednotlivých aktivních školách:

Mgr. Hana Zbořilová

Ing. Cecílie Krejcarová

Mgr. Hana Ulíková

O neobyčejnosti sčítání nás definitivně přesvědčí: Ing. Michal Michna

 

Pokud byste měli jakékoli dotazy, pište na. Hana.Ulikova@sps-cl.cz

Ráda vaše dotazy zodpovím.

Autorka akce

Hana Ulíková

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů