Hodina kódování

Na začátku prosince jsme se zapojili do celosvětového projektu HOUR OF CODE. Jednalo se o začlenění technologií do výuky netradičním způsobem. Dětem bylo umožněno propojit si čtení s realitou a zároveň posilovat logické myšlení při vizualizaci jejich naprogramovaného postupu.

Kódování si můžete vyzkoušet na stránkách www.hourofcode.com, kde jsou k dispozici informace v češtině, motivační videa se známými osobnostmi, mapa zapojených tříd během týdne kódování a další. Kódování (programování z příkazů) je možné provádět v šabloně počítačové hry Minecraft nebo Star Wars. Během 14 úkolů si děti vyzkouší, jaké to je být programátorem a osvojí si několik programátorských triků a pojmů.

V naší druhé třídě probíhala Hodina kódování v Minecraftu. Žáci pracovali na jejich tabletech a chytrých telefonech a v malých skupinách si pomáhali všechny úkoly splnit. Některým žákům, kteří neměli zkušenosti s tímto typem her, šla práce od ruky pomaleji, ale nakonec se všichni dostali alespoň k šestému úkolu. Byla jsem příjemně překvapena, když se po víkendu přišli druháčci pochlubit tím, že přes víkend se dostali doma až na poslední úkol a že je to moc bavilo.   Zkuste si kódovat sami, není to těžké!  

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů