SMART Vizualizér a smíšená realita

SMART vizualizér SDC-330 je kamerou, která umožňuje učiteli jednoduše a rychle zobrazit a zkoumat na projekci předmět, dokument nebo vzorek z mikroskopu, když jej není možné dát žákům k dispozici. 

Smíšená realita nabízí inovativní způsob, jak lépe ukázat a znázornit vykládanou látku pomocí třetího rozměru. 

S vizualizérem tak pedagog pracuje názorněji a může jít víc do hloubky. Při spojení s interaktivní tabulí SMART Board je ovládání vizualizéru jednodušší o to, že je integrováno do softwarového prostředí SMART Notebook, které zná, což přednášejícímu usnadňuje použití zařízení, šetří jeho čas a pomáhá mu udržet pozornost studentů. Na interaktivní tabuli je také možné objekt promítaný z vizualizéru nejen pozorovat, ale popisovat poznámkami, digitálně uložit, vložit nebo přidat k dalším výukovým materiálům, případně vytisknout nebo rozeslat elektronickou poštou. Tedy lépe reagovat na potřeby studentů, šetřit čas v hodině i na přípravu, udělat téma přitažlivější.

reality1

SMART smíšená realita

Smíšená realita nabízí inovativní způsob, jak lépe ukázat a znázornit vykládanou látku pomocí třetího rozměru. Nástroje smíšené reality, integrované přímo ve SMART Notebooku, vám umožní ozvláštnit hodinu 3D modelem zeměkoule nebo lidského ucha. Žáci si mohou pohodlně prohlédnout model ze všech stran, zvětšit si a prozkoumat jednotlivé detaily a digitální inkoustem k jednotlivým částem dopsat popisy a poznámky.

Nástroje smíšené reality ve SMART Notebooku jsou aktivovány připojením SMART Vizualizéru SDC-330 k počítači. Ovládat otáčení a zvětšování lze pomocí ovládacích prvků přímo na tabuli, ale jednodušší způsob je ovládání 3D kostkou. Jednoduše vložte 3D kostku pod objektiv SMART Vizualizéru a počkejte, než SW propojí symboly na kostce s 3D objektem. Otáčením 3D kostky poté můžete otáčet 3D objektem na tabuli a pohybem směrem k a od objektivu můžete 3D objekt zvětšovat a zmenšovat. 

reality2

Práci s nástroji smíšené reality nejlépe popisuje následující video: http://vault.smarttech.com/videos/MixedReality/index.html

Pracovat lze s různými 3D objekty. Některé jsou vložené přímo v galerii SMART Notebook, další lze stáhnout ze SMART Exchange a Google 3D Warehouse. Použít lze soubory typu .dae – ColladaTM, .obj - 3D object, .fxb – soubor fbx.

 reality3 

3D kostka a aktivace nástrojů smíšené reality je součástí dodávky každého SMART Vizualizéru SDC-330 dodaného po 1. 8. 2011 a funguje se SMART Notebookem 10.8. Pokud již máte SMART Vizualizer SDC-330 bez 3D kostky a chcete využívat nástroje smíšené reality, kontaktujte svého obchodního konzultanta, který vám rád poradí.

 

Antonín Růžička

AV MEDIA, a.s.

 

Inovativní DUMy: pracujte se SMART vizualizérem ve 2D i 3D:

http://www.veskole.cz/clanky/pracujeme-s-3d-vizualizerem-smart-dokument-camera

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů