Robotel SC+ Homework aneb Skvělý pomocník pro vzdálenou práci se žáky formou e-learningu

Máte jazykovou laboratoř Robotel a s ní spojený SmartClass+ HomeWork pro práci z domova? Jedná se o variantu pro domácí práci studenta či učitele. Systém je napojený přes internet na školní server. Ideální varianta výuky za stávající karanténní situace! Ukážeme vám jak žákům nahrávat do systému úlohy k procvičování z domova.

V rámci SC+ HomeWork mají žáci vzdálený přístup k databázi studijních materiálů. Učitel připraví v rámci tvůrce cvičení v MADu studijní materiály (úlohy), které posléze zveřejní žákům online. Učitel má tak možnost připravit shodné aktivity jako při práci přímo v jazykové laboratoři.

Výhodou této varianty je, že učitel má možnost žákům zadávat práci, kterou pak splní z pohodlí a bezpečí domova. Systém každou hotovou úlohu vyhodnotí. Učitelé tím mají možnost vzdáleně monitorovat práci svých žáků a vytvářet tak online kurzy bez toho, aby žáci museli být ve škole. Žáci mohou z domova procvičovat poslech, psaní, mluvení a čtení (výslovnost).

 

Návod jak studentům nahrát úlohy:

Ujistěte se, že vaše škola má SmartClass+ HomeWork nastavený (na webu školy je odkaz pro studenta a učitele k přihlášení).

1.     Otevřete si SC+ Media Teacher MAD - přihlaste se do svého učitelského účtu.

2.     Vyberte si kurz-třídu, pro kterou budete vytvářet úlohy.

3.     Vytvořte pro danou třídu úlohy pomocí tvůrce cvičení.

4.     V nabídce „ZADÁVAT ÚLOHY“ - vytvořené úlohy přetažením zařaďte do lekce (např. Lekce 1)

 

5.     Lekci je třeba jen přiřadit a nastavit jako aktivní – lekce zezelená. To znamená, že ji žáci po přihlášení uvidí na svých účtech a mohou plnit zadané úlohy z domova.

 

 

6.     Žáci se přihlásí přes odkaz uvedený na webu školy za pomocí uživatelského jména a hesla, které si vytvořil v hodině s učitelem.

 

 

Vyzkoušejte! A chystáme pro vás i webinář na toto téma - připojte se k nám ve středu 25. 3. od 13 hodin.

 

 

 

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů