Objevte nový rozměr výuky s 3D učebnicemi

Znáte nové 3D učebnice od Nakladatelství Fraus? Prostřednictvím aplikace FRAUS 3D, která je bezplatně ke stažení, umožňují všem žákům pracovat s vybranými modely ve trojrozměrném prostředí. Výuka se tak stává nejen názornější, ale i atraktivnější a zábavnější.

První vlaštovkou, která posunula výuku ve školách blíže virtuální realitě, byla učebnice Přírodopis pro 8. ročník, která vyšla loni na jaře. Jednalo se o zcela mimořádný počin, zcela unikátní nejen na českém, ale i evropském učebnicovém trhu. V současné době interaktivní trojrozměrné modely obsahují i další učebnice Nakladatelství Fraus pro výuku přírodopisu, fyziky nebo chemie.

Díky 3D modelům mohou žáci při hodině důkladně prozkoumat části lidského těla, pozorovat zatmění slunce nebo prohlížet krystaly minerálů, a to aniž by museli mít jakékoliv zvláštní vybavení – stačí jim stáhnout si aplikaci FRAUS 3D zcela zdarma do svého mobilního telefonu nebo tabletu. Zařízení pak zaměří na obrázek v učebnici, který je označený symbolem 3D, a aplikace model zobrazí. Všechny modely si lze jednoduše dotykem zvětšovat nebo zmenšovat, naklánět nebo otáčet a prohlížet si je tak ze všech stran.Po prvním načtení modelů aplikace pro další použití nevyžaduje ani připojení k internetu.

 

Unikátní 3D modely jsou zároveň dostupné i v knihovně vzdělávacího portálu Fred, kde jsou některé navíc doplněné o animaci pohybu (názorně představují například nádech a výdech u plíce, činnost srdce a další).

Více informací o 3D učebnicích najdete na www.fraus.cz/3D.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů