Klub zábavné logiky a deskový her na ZŠ Náměstí Míru, Nový Bor II

V úterý 18. září a ve středu 19. září se poprvé sešlo 26 členů dvou klubů ve speciální učebně II. stupně naší školy na náměstí Míru
v Novém Boru.

Tuto učebnu jsme loni vybudovali pro práci s roboty. Máme k dispozici tři základní a tři rozšířené sady LEGO MINDSTORMS EV3, jednu sadu VEX IQ SUPER KIT a čtyři ozoboty. Letos chceme naše vybavení doplnit o další sadu VEX IQ SUPER KIT a jednu rozšířenou stavebnici, abychom se mohli opět zúčastnit soutěže VEX IQ CHALLENGE RINGMASTER, kterou pořádá společnost AV MEDIA. Rádi bychom přihlásili jedno družstvo do kategorie mladších žáků a jedno družstvo do starších žáků. Soutěž se dětem loni velmi líbila.

Na prvních setkáních žáci programovali ozoboty - a to jak kreslením fixami s použitím ozokódů, tak na počítaci v prostředí ozoblockly.com. Žáci řešili úlohu v labyrintu – díky této úloze dokážou určit pravděpodobnost, s jakou ozobot dojede na určité místo předkreslené dráhy.

Na dalším setkání žáci soutěžili v aktivitě závody autíček – ozoboti byly naprogramováni na počítači tak, aby co nejrychleji projeli nakreslenou dráhu se spoustou křižovatek.

Všichni se už moc těšíme na další setkání s roboty. 

Ing. Veronika Šolcová
vedoucí klubů ZŠ Nový Bor

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů