Andělské počítání

Je tu další online aktivita, která propojuje různé skupiny žáků a různé předměty. Pokud jste ještě o tomto typu projektu neslyšeli, ráda vám vše vysvětlím.

Středem našeho zájmu je Andělský hrad, který se nachází v Římě, nedaleko Vatikánu. Kromě toho, že má bohatou historii, je velmi zajímavý i z hlediska architektonického. A tak jsem využila geometrických tvarů tohoto hradu k tvorbě matematických úloh. Ale jak toto počítání nějak ozvláštnit? Co žáky baví – hry, tajemství, soutěže. Tak jsem se zamyslela a zde je výsledek:

Trochu jsem se poradila s AI a sestavila jsem únikovou hru Tajná chodba:

Ve středu Říma se nachází Andělský hrad. Všichni jste členy tajného spolku, který chce objevit tajnou chodbu, která vede z tajemného Andělského hradu přímo do Vatikánu. Legenda praví, že jen ten, kdo rozluští číselný kód spojený s Andělským hradem, bude mít možnost projít touto tajemnou chodbou a získat vědomosti skryté ve vatikánských archivech.

Chcete se s námi dozvědět více o Andělském hradu? Nejste si jisti, jak půjde propojit dějepis, robotiku a matematiku? A jak to vše realizovat prostřednictvím obou stupňů ZŠ, SŠ, a dokonce i VŠ? Rádi byste rozlouskli číselný kód a získali vědomosti z vatikánských archivů? Tak se zaregistrujte zde.

Ale nenecháme vás pouze sledovat připravené aktivity. Zde jsou příklady a alespoň část postupu, k získání kódu, abyste s námi mohli projít tajnou chodboupříklady. Příklady si spočítejte dopředu. Kontrolu si uděláme při našem Andělském počítání. A kdo by někde udělal chybku, tak vám trochu pomůžeme. Byla by škoda, kdybyste se do vatikánských archivů nedostali. Tam nás totiž čeká pomyslná třešnička na dortu., která ani tentokrát v našem projektu nechybí.

Ještě vám musím prozradit, kdo se s vámi podělí o své znalosti a dovednosti týkající se Andělského hradu:


Žáci třídy 5.B Reálného gymnázia a základní školy v Prostějově s paní učitelkou Hanou Zbořilovo

Žáci 2. stupně ze Základní školy Nový Bor náměstí Míru s paní učitelkou Veronikou Šolcovou

 

Žáci třídy 1.C ze Střední průmyslové školy Česká Lípa s paní učitelkou Hanou Ulíkovou

 

Ještě jednu informaci bych vám ráda sdělila. Projekt bude vlastně vyučovací hodina, která bude tvořena žáky zmíněných škol. My paní učitelky budeme pouze dětem pomáhat s organizací. Jenom závěr hodiny bude patřit našemu překvapení. K naší hodině se můžete připojit jako jednotlivci, ale klidně můžete své připojení využít ke sdílení našeho projektu s celou třídou.

Už se na všechny moc těšíme.

Hana Zbořilová

Veronika Šolcová

Hana Ulíková

 

Pokud máte k našemu projektu jakýkoli dotaz, pište na: Hana.Ulikova@sps-cl.cz

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů