S Včelkou čteme plynuleji

Během loňského roku jsem na doporučení rodičů prozkoumala aplikaci Včelka, která rozvíjí čtenářské dovednosti žáků.

Jde o webovou stránku www.vcelka.cz, která obsahuje diagnostický test dítěte, na jehož základě potom doma může rodič rozvíjet žákovo čtení. Autoři stránek spolupracují se speciálními pedagogy a vkládají sem úkoly podporující sluch, zrak, paměť, rozšiřování zorného pole, vhodnými hrami také podporují dyslektiky.

Aplikace Včelka se dá používat na počítačích, tabletech s připojením na internet (máme vyzkoušeno - doporučuji na čtenářskou gramotnost - každý žák čte svůj článek a zodpovídá si své otázky sám), dokonce i s interaktivní tabulí se dá pracovat, protože programátoři nachystali veliké množství cvičení do hodin pro interaktivní tabule.

Musím se přiznat, že i když jsem spíše tvůrcem výukových cvičení a nestahuji DUMy často, tak mi Včelka opravdu vyhovuje. Učitel si totiž může vybrat ze spousty motivačních a aktivizačních her, některé aktivity jsou vhodné i k soutěžím ve družstvech a také na tabletech. Zároveň oceňuji, že po splnění úkolu si čtenář sám hodnotí obtížnost a učí se sebehodnotit.

Naše škola licence nakoupila a jsme s Včelkou moc spokojeni. Vy můžete nejprve aplikaci vyzkoušet zdarma, vřele doporučuji, pokroky dětí jsou úžasné a hlavně jsou děti stále motivovány. Rozvíjejí se v individuálním tempu.

Na Včelku se můžete podívat ve videu níže.


 

     

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů