Někdo skáče přes kaluže, ...

... jiný pro mléko, někdo stihne naskočit do rozjetého vlaku, jiný má respekt před skokem do neznáma. Rozhodně bychom neměli skákat do neznámé vody, ale vyskočit si radostí naopak každému doporučíme. Zaskočit můžeme za nemocným kamarádem a odskočit si můžeme, když už musíme. Při doskoku si dávejte pozor na svůj kotník a skákání přes švihadlo je nejen zábavné, ale především blahodárné na celkovou fyzickou zdatnost. Nezapomeňte si taky někdy povyskočit radostí. Mějte ale vždy na paměti: PŘELEZ, PŘESKOČ, NEPODLÉZEJ! A občas si odskočte od počítače i do tělocvičny.

Svou zkušenost s přeskokem mají již i žáci 4.C ZŠ JUDr. Josefa Mareše a MŠ (mimochodem počítačově velmi zdatná třída), kteří se skamarádili nejen s kozou, ale s gymnastikou vůbec. No posuďte sami. Fotografie jsou toho jasným důkazem.

Stále častěji kolem sebe slýchám, jak jsou dnešní děti líné, tlusté a neustále jen sedí u počítače. Moje zkušenost je však zcela jiná. Kamkoli přijedu na jakoukoli sportovní soutěž, tělocvičny a sportoviště praskají ve švech, o čemž svědčí i nespočet článků v denním tisku. Děti mají o sport opravdový zájem. Jen to chytit za správný konec.

Ruku na srdce, neschováváme se tak trochu za dětskou lenost a pohodlí sami my rodiče? Kolikrát v týdnu si jdeme se svým potomkem zaběhat, zajezdit na kole, zaplavat. Že chodíme pozdě večer z práce a ještě k tomu jak se patří vyčerpaní? Tak vidíte. A kdo má pak být těm našim potomkům vzorem!

Pro mnohé je snazší házet na děti, jak jen neustále vysedávají u počítače, tabletu, mobilu. Ale už si nepřiznáme, jak jsme rádi, že máme od nich aspoň na chvíli klid, že je nemusíme hlídat, kde venku lítají, nemusíme se obávat, zda se jim něco bez našeho dozoru venku nestalo,…

V dnešní době se bez moderních technologií neobejdeme, ať již v běžném životě nebo ve škole. Je jen na nás, jak své děti naučíme hospodařit s časem i jak využívat skutečné možnosti moderních technologií. A věřte, že procvičovat si své znalosti na PC či tabletu je dnešním dětem mnohem bližší než bez ducha doplňovat nekonečné sloupečky slov a příkladů. Zkuste si ověřit své vědomosti ve kvízech, které vám naši čtvrťáci připravili. Najdete je na stránkách http://quizizz.com/ a začínají číslem 4 (např. http://quizizz.com/admin/search/4%20vla?cloned=false). 

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů