Collaborative class 1 (poděkování za zapůjčení Fletíka)

Novou metodu se zapojením více interaktivních prvků jsme s mými druháky měli možnost vyzkoušet od začátku května do konce června 2016.

Už dříve jsem o tom slyšela, ale nějak jsem si to nedokázala představit. Hned mě napadlo, že pro učitele musí být příprava velmi náročná a než se nový systém ve třídě zaběhne, bude to trvat dost dlouho. Ale obě negativní myšlenky byly brzy zahnány.

  S termínem Collaborative Class jsem se setkala už v roce 2014 v Calgary na Summitu SMART Technologies, kam se sjelo 77 učitelů z celého světa. Mezi nimi byl i Boris Berlijn, který, tuším že jako jeden z prvních v Evropě, vyzkoušel vyučování se dvěma interaktivními tabulemi SMART. Na setkání lektorů v srpnu 2015 jsem toto téma nadhodila a drze se zeptala, kdo že v České republice tuto novinku vyzkoušel. Zatím nikdo. A tak se stalo, že mi bylo přislíbeno zapůjčení plochého displeje!:-)   Když nám plochý panel („flat pannel“ z AJ) přivezli, děti byly nadšené, hned chtěly všechno vyzkoušet. A také napsali poděkování panu Davidu Leschovi, řediteli firmy AV MEDIA, a.s., která nám panel na dva měsíce zapůjčila.      

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů