Zveme Vás na finále VEX IQ Challenge Ringmaster II

Již 25.6. 2019 nás čeká finále 2. ročníku robotické soutěže VEX IQ Challenge
s podtitulem Ringmaster II.

Do letošního ročníku soutěže se přihlásilo 38 týmů základních škol, které mají
za úkol navrhnout, postavit a naprogramovat robota ze stavebnice VEX IQ Super Kit tak, aby sbíral, přesouval a umísťoval prstence do různých cílových prostorů hracího pole.

Soutěžit se bude ve dvou věkových kategoriích: Mladší žáci – studenti 1. stupně ZŠ, Starší žáci – studenti 2. stupně ZŠ a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií.

ČLENĚNÍ SOUTĚŽE VEX IQ CHALLENGE RINGMASTER:

  • Skupinová výzva – pro dva týmy = dva roboty. Během jednoho 60 sekundového zápasu mají dva týmy za úkol spolupracovat a získat společně co nejvíce bodů. Při skupinové výzvě oba týmy ovládají své roboty pomocí dálkových ovladačů.

  • Výzva dovedností robota – je hra pro jeden tým = jednoho robota, cílem je opět řídit robota dálkovým ovládáním a získat co nejvíce bodů během
    60 sekundového intervalu.

  • Výzva programování robota – je hra pro jeden tým = jednoho robota. Cílem je naprogramovat robota tak, aby se uměl samostatně pohybovat po herní ploše
    a nasbíral co nejvíce bodů.

Úspěšného prvního ročníku soutěže VEX IQ Challenge Ringmaster, které se uskutečnilo koncem června 2018, se zúčastnilo 30 týmů škol z celé České republiky. Jak taková soutěž vypadala, se můžete podívat na níže uvedeném videu.

Finále se koná v PVA EXPO Letňany (Praha), vstupní hala I. Registrace soutěžních týmů začíná od 8 hodin. V 10 hodin začne oficiální zahájení soutěže.

Přijďte se s dětmi také podívat a podpořit soutěžní týmy. Veřejnosti jsou soutěžní prostory přístupné od 9:00 hodin.

Těšíme se na vás.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů