Zkušenosti se setem pro smíšenou výuku v Prostějově

Asi všichni jsme se s radostí vrátili k "normálu" prezenční výuky, ale když mi teď někdo ve třídě chyběl, už mi vrtalo hlavou, zda nevyužít online možností... Domluvila jsem se proto s AV MEDIA na zapůjčení setu pro smíšenou výuku, že to vyzkouším. A osvědčilo se to skvěle - výhody jsem vám sepsala níže. A set už se stal stálým vybavením třídy a přirozenou součástí výuky.

Výhody:

  • Při nemocnosti dětí, stálé připojení do výuky. Za 3 měsíce jsem měla set nevyužitý jen 5 dní, kdy byly všechny děti ve škole.
  • Děti slyší doma výklad, mohou se hned ptát, čemu nerozumí, píší si s námi zápisy, nic nezameškají, do chatu posílají hotovou práci z domu.
  • Díky kameře se nám podařilo zapojit dítě i do práce ve dvojici s dítětem ve škole.
  • Zapojili jsme se do projektu (Ne)obyčejného sčítání, kdy jsme se v jednu vyučovací hodinu propojili s dvěma dalšími školami, a vzájemně jsme si vyměnili zkušenosti, co se dá nebo nedá sčítat na 1. stupni, 2. stupni a střední škole (viz https://www.rg.prostejov.cz/aktuality/ne-obycejne-scitani-ve-4-b)
  • Pokud se nám ještě podaří, chtěli bychom se spojit se školou naší nové žákyně Zuzanky, která se k nám v listopadu přistěhovala z Anglie.
  • Obrazovka na setu slouží jako druhá plocha, kterou využíváme pro skupinovou práci.

 

   

 

Zajímavé články o setu a smíšené výuce

Smišená výuka naopak: https://www.veskole.cz/clanky/smisena-vyuka-naopak-proc-ne

Jak funguje smíšená výuka: https://www.avmedia.cz/interaktivni-vyuka?gclid=CjwKCAiA2rOeBhAsEiwA2Pl7Q7BfqZCDHiclzkKsqfPDQDweLc-YmKsbm373ycZAG6NoJonjpv-ugxoCoxsQAvD_BwE

Ministerstvo má první výsledky kombinované výuky: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-doma-se-dobre-procvicuje-ministerstvo-ma-prvni-vysledky-kombinovane-vyuky-222904

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů