Zahájení školního roku se SMART lab a Response 2

Interaktivitu do výuky jsme letos zahrnuli již od prvního dne nového školního roku. Díky SMART Výukového softwaru a SMART Notebook 16.1. mohli žáci využít svá oblíbená zařízení „smartphony“ a aktivně se zapojit.

Zážitky z prázdnin nasdíleli žáci pomocí LAB – Lesson Activity Builder. Velmi rychle jsme získali sadu prázdninových obrázků, které měli žáci uložené ve svých zařízeních a posílali je díky aktivitě „Shout It Out!“ (Vykřikněte to nahlas!) na SMART Board. K fotografiím potom každý doplnil svůj příběh.

Jaké jsou novinky v naší škole, znáte nové pedagogy, jakou má barvu nová fasáda? Tyto znalosti si žáci ověřili hravou formou pomocí nové aktivity „Monster Quiz“. Opět se přihlásili přes webovou stránku classlab.com, byli rozděleni do 3 soutěžních skupin a zodpovídali záludné školní otázky. Nejúspěšnější bylo červené družstvo příšerek.


 Školní řád je důležité téma, letos i se spoustou novinek. Díky novému SMART response 2 jsem lehce ověřila, jak žáci při výkladu řádu dávali pozor. Pro žáky jsem připravila snadno 10 otázek, každý pracoval samostatně na svém zařízení a získal následně vyhodnocení. Společně jsme si prošli na závěr správné řešení.
Výsledky testu je možné exportovat a uložit do tabulky.

Zapojení SMART lab a SMART response 2 do úvodních hodin školního roku bylo velmi efektivní, žáci pracovali s nadšením. Výhodou je nyní přihlášení učitele k vlastnímu účtu, kód aktivity je vždy stejný, žákům se automaticky po zahájení zobrazí nová aktivita.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů