Začínáme s revizí RVP a novou informatikou

Koncem května se uskutečnil v pořadí 3. ročník (ale první zcela online) konference Jihočeské robotiky. Letos jsme se zaměřili na revizi RVP a novou informatiku. A z ohlasu účastníků - neuvěřitelných 450 registrovaných! - je vidět, že toto téma učitele zajímá. Pokud jste akci promeškali, nic není ztraceno, čtěte dál... 

 

V průběhu pěti večerů pomáhali naši lektoři účastníkům zorientovat se v problematice revize RVP a "nové informatiky". Co tyto změny znamenají pro školy? A především: jak můžeme ve škole začít? Ukázali, že robotika ve školách má smysl a že se jí nemusíme bát, nechyběla spousta praktických tipů a příkladů, jak na to.

Pro velký zájem jsme se rozhodli zpřístupnit záznamy z jednotlivých dnů dalším zájemcům. 

Revize RVP ZV – co to pro školy znamená? (Štěpánka Baierlová)

Na začátku roku byly zveřejněny revize RVP ZV, které mění obsah v oblasti informatiky a zavádí novou klíčovou kompetenci – digitální. Co pro školy revize znamenají? Co všechno se mění? Kdy je vhodné se změnami začít?

Digitální kompetence a jak na ni (Eva Fanfulová)

V rámci revizí RVP ZV mezi klíčovými kompetencemi přibyla Digitální kompetence. Co si pod pojmem digitální kompetence představit? V jakém oboru (předmětu) a jak digitální kompetence žáků rozvíjet? V rámci tohoto workshopu najdete nejen odpovědi na tyto otázky, ale také si vyzkoušíte některé nově připravené aktivity, které můžete používat přímo ve výuce.

 

Změny v RVP již známe. Jak tedy s ‘novou informatikou’ začít? (Štěpánka Baierlová)

Revize RVP ZV přináší nový obsah ve vzdělávací oblasti informatika – Data, informace a modelování. Algoritmizace a programování. Informační systémy. Digitální technologie. Ukážeme si, co se za těmito tématy skrývá, kde najít podpůrné materiály i to, jak jednoduše začít na 1. i 2. stupni. 

 

Robotika s VEX od MŠ po SŠ (Radovan Mikeš a Antonín Růžička)

Hledáte vhodné robotické stavebnice pro vaší školu? Seznámíme vás s řešením od jednoho výrobce, kde mohou žáci postupně plynule přecházet na složitější stavebnice od firmy VEX Robotics. Všechny stavebnice se mohou programovat ve stejném prostředí Scratch, což je obrovskou výhodou jak pro žáky, tak i pro vyučující.

 

Praktické workshopy - na závěr celého týdne si účastníci vyzkoušeli vytvořit jednoduché programy v různých programovacích prostředích. Na podzim pro vás určitě opět nějaké připravíme. Sledujte naši nabídku webinářů.

 

 

A jak vám v tom všem pomůže AV MEDIA?

 

 

   

 

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů