Začíná CodeWeek 2018

Kampaň CodeWeek přibližuje programování, resp. kódování, veřejnosti. Ukazuje, že informatika pomáhá realizaci tvůrčích nápadů a inovací, což může využít každý, nejen úzká skupina odborníků. Školy, děti, mladí, rodiče, učitelé, programátoři i firmy přípravují v rámci Evropského týdne programování nejrůznější propagační a vzdělávací akcekde ukazují, co vše lze programováním vytvořit.

Proč začít s programováním? 

  • Programování je zábava!

  • Programování je tvůrčí! Lidé tvoří již od nepaměti: vyrábí keramiku, tesají do kamene, tisknou na papír a staví ze dřeva... Dnes tvoří také prostřednictvím programování.

  • Programování rozšiřuje obzory a možnosti! Můžete dělat mnohem víc, než digitální obsah pouze „konzumovat“. Programováním můžete realizovat své nápady a zpřístupňovat je milionům dalších lidí - ať už se jedná o internetové stránky, hru, appku pro telefon či řízení robota.

  • Hlubší chápání světa. Informační technologie nejsou izolovanou oblastí. Jejich vývoj a způsob použití ovlivňuje i fungování společnosti jako celku.

  • Programování rozvíjí informatické myšlení, schopnost řešit problémy, tvořivost, kritické a analytické myšlení a schopnost týmové práce.

  • 90 % pracovních míst vyžaduje digitální dovednosti, mnohé z nich i různou míru automatizace a programování.

     

     

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů