Využijte březnové dny pro podání žádosti (EU šablony), aneb na co si dát pozor

Na stránkách MŠMT byl zveřejněn aktuální stav podaných žádosti
do výzvy č. 02_16_022 a výzvy č. 02_16_023, jinak známé jako EU šablony pro ZŠ a MŠ.

Ke konci února 2017 byly podány žádosti zhruba za polovinu alokovaného finančního objemu, a to ve výši 2 317 mil. Kč. Polovina z nich je v procesu hodnocení, to jsou žádosti v objemu 1 166 mil. Kč. Z druhé poloviny jsou schválené žádosti za 909 mil. Kč. Přičemž žádosti za 243 mil. Kč byly vyřazeny z procesu hodnocení.
 
Nejčastější chybou pro vyřazení žádosti je chybný počet dětí
a žáků
, který škola uvádí při podávání žádosti. Toto je neopravitelná chyba a žádost se musí podávat znovu. Dalším nedostatkem při volbě šablon je, vynechání tzv.: povinné šablony, která školám vyšla na základě výsledků dotazníku MAP jako nejslabší oblast.
 
Ještě připomenu, že byste měli projekt plánovat a koncipovat zapojení pedagogů do vzdělávacích a spolupracujících šablon (šablony v bloku 2) tak, aby každý z pedagogů splnil minimální bagatelní podporu ve výši 24 hodin.
 
Pokud plánujete start realizace na 1. 9. 2017 a chcete mít včas finanční prostředky z ministerstva, podávejte žádosti nejpozději
do konce března 2017.


Pražské školy jsou na tom velice podobně jako celá republika.
Z celkové alokace výzvy (433 mil. Kč) jsou podány žádosti za polovinu této alokace. Žádosti za 62 mil. Kč jsou již ve fázi schválení a zůstává v rozpočtu 199 mil. Kč pro ty,  kteří se ještě chystají svou žádost podat.


Využijte březnové dny pro podání žádosti a zajistěte si tak včasný tok dotace pro Vaší školu.
Rádi Vám s tím pomůžeme - nabídka administrace od AVM.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů