VR brýle (3D brýle Class VR) ve výuce na ZŠ Doksy

Zkušenost Lenky Novákové ze ZŠ Karla Hynka Máchy v Doksech s brýlemi ClassvR, jak ji prezentovala na únorovém setkání Digicentra v Liberci. Převzato se souhlasem autora z webu libereckého Digicentra Elixíru do škol.

Velkým zážitkem a milým překvapením pro nás byla ukázka 3D brýlí Class VR, kterou si vzala na starost Lenka Nováková ze ZŠ Karla Hynka Máchy v Doksech. Mimořádný zážitek to byl pro nás nejen díky tomu, jak vyrostl samotný obsah pro brýle, ale především tím, jaké možnosti nyní nabízí aplikace pro učitele. Vytváření lekcí, možnost sdílet je s dalšími učiteli, efektivní řízení výuky a již zmíněný bohatý a zajímavý obsah. Nechyběly ani prvky gamifikace, což děti samozřejmě ocení. A když software zazlobí, ale vy se pohybujete mezi dinosaury a kostrami současně, je to vlastně paráda.

VR brýle urazily velký kus cesty k reálně použitelné pomůcce do výuky. Ještě tam vidíme rezervy a asi bych je doporučil používat spíše častěji, ale v kratších úsecích vyučovací hodiny, ale díky ukázce od Lenky už víme, že pokud se k jejich nákupu vaše škola rozhodne, nebude to krok špatným směrem. V konkurenci dalších důležitých pomůcek, jako jsou mobilní multimediální učebny, mají samozřejmě úlohu stále ještě okrajovou, ale vidím v nich budoucnost.

Lenko, moc děkujeme, odvedla jsi skvělou práci a za mě tedy ClassVR můžeme doporučit.

V sestřihu záznamu setkání je vidět, jak pracuje učitel s dětmi reálně při výuce s VR brýlemi a zhruba tedy i to, co asi žáci a učitel v tu chvíli vidí.

Zdroj:

VR brýle (3D brýle Class VR) ve výuce na ZŠ Doksy – Elixír do škol – Digicentrum Liberec. Elixír do škol – Digicentrum Liberec – Inspirace, nápady, nová energie [online]. Dostupné z: https://elixirict.cz/2023/02/vr-bryle-3d-bryle-class-vr/

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů