Virtuální realita ve výuce na ZŠ Vratislavice nad Nisou

Díky virtuální realitě (VR) se podíváte, kamkoliv vás napadne. Třeba do Ameriky.

To jsme si zkusili během projektového dne s žáky 7.E. Společně jsme vytvořili virtuální prohlídky významných míst Ameriky, které nás zavedly např. k Soše Svobody, do Ria de Janeira, k Niagarským vodopádům, na Machu Picchu nebo do Yellowstonského národního parku. Stačilo si nasadit speciální VR brýle, kterými naše škola nově disponuje, a ocitli jsme se tisíce kilometrů od Vratislavic.

Každý žák pomocí 360 stupňových fotografií, které jsou volně dostupné v Google mapách, vytvořil virtuální prohlídku libovolně vybraného místa doplněnou zajímavostmi a různými úkoly pro ostatní spolužáky. V jednu chvíli jsme se dívali na místo z výšky a následně jsme stáli přímo u památky nebo na vrcholu hory. Všechny prohlídky jsme si společně prohlédli a vyhodnotili. Na závěr proběhlo hlasování o nejlepší prohlídku.

Žáci si vyzkoušeli pracovat s novou technologií, tvořili vlastní digitální obsah a zároveň vytvořili skvělou zábavně-vzdělávací pomůcku, kterou mohou používat ostatní žáci naší školy.

Mgr. Libor Rygál, ředitel ZŠ Vratislavice nad Nisou

 

 

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů