Tipy a triky pro hlasovací zařízení SMART Response

Již dříve jsme vás seznámili s možnostmi hlasovacího zařízení SMART Response. V tomto článku zveřejňujeme vaše tipy a triky pro SMART Response.

Obohaťte test o média a odkazy

Klasický test nemusí být složen jen z vytvořených textových snímků s možnostmi. Dodatečně vložte na snímky média (text, obrázky, audio, video) odkazy na internetové zdroje, stránky v dokumentu nebo vložené přílohy.

Vložte a uschovejte do testu správná řešení

Na snímky se vyplatí vložit a uschovat správná řešení. Po skončení testu a vyhodnocení lze pak se žáky celý test znovu projít a diskutovat různé postupy řešení.

Vytiskněte test žákům

Klasický test se promítá po jednotlivých snímcích. Nevýhodou je, že každý žák pracuje jinou rychlostí, někdy je potřeba si dělat pomocné výpočty na papír. Ti rychlejší se začnou během čekání na ostatní nudit, otáčet a rušit. Ti pomalejší zase nemohou počítat v klidu, protože vědí, že se na ně čeká. Test můžete vyexportovat do formátu PDF a žákům jej vytisknout. Každý žák pak může pracovat svým tempem.

Využijte hlasovací zařízení SMART Response nejen ve výuce

Hlasovací zařízení SMART Response můžete využít nejen k testování žáků a získání rychlé zpětné vazby ve vyučovací hodině. S výhodou jej využijete například při hlasování na poradách nebo pro různé volby – členů školní žákovské samosprávy, třídních důvěrníků ze zástupců rodičů, členů školské rady, výboru sdružení rodičů apod. Výsledky hlasování a voleb lze ukládat, exportovat a tisknout i v grafické podobě.

Na info@veskole.cz přivítáme vaše další tipy pro hlasovací zařízení SMART Response a článek budeme pravidelně aktualizovat.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů