Tak trochu jiná hodina matematiky

Tandemová výuka na 1. stupni s ozoboty. 

Díky projektu, který je na naší škole, zažili žáci 5. třídy velmi zajímavou hodinu matematiky. Hodinu odučily společně dvě paní učitelky.

Žáci byli rozděleni do 3 skupin. Výuka probíhala v centrech, kde se děti postupně během hodiny vystřídaly.

V prvním centru žáci pracovali na interaktivní tabuli, kde procvičovali zábavnou formou čtení a zápis čísel větších než milion.

Ve druhém centru vymýšleli pomocí správných a špatných výpočtů příkladů cestu pro ozobota. Děti pracovaly s chybou. Pokud byl výsledek příkladu správný, musel jet ozobot na křižovatce rovně. Jestliže udělaly záměrně ve výsledku chybu, ozobot dostal na křižovatce příkaz, aby jel vlevo nebo vpravo. Úkolem bylo dostat ozobota ze startu do cíle.

A v posledním centru pracovaly s pracovním listem, na kterém bylo důležité správné porozumění textu.

Zpětná vazba od dětí byla velmi pozitivní. Měly velkou radost, že se jim mohly paní učitelky velmi individuálně věnovat, že výuka pro ně byla zajímavá, že se učily hrou a že činnosti byly velmi různorodé. Už se těší na další podobné hodiny.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů