Správná škola - natoč video a vyhraj!

Učíte se SMART Boardem? Zapojujete tablety nebo jiná žákovská zařízení do výuky? Děláte se žáky pokusy s digitálními měřicími sadami PASCO? Učíte jazyky v jazykové laboratoři? Určitě ano, když chodíte na portál VeŠkole.cz :-) Tak nám se svou třídou natočte nějakou pěknou výukovou aktivitu a můžete vyhrát zajímavé ceny!

Společnost AV MEDIA, a.s. vyhlašuje soutěž pro školy, která má ukázat reálný stav výuky s ICT a zapojení žáků do interaktivní výuky v běžných kmenových třídách, výuky jazyků či přírodních věd. Partnerem soutěže je Microsoft ČR.

Soutěž probíhá od 24. února do 15. května tohoto roku a o vítězi rozhodne odborná porota a návštěvníci webových stránek http://www.spravnaskola.cz/soutez/. Zde také najdete veškeré informace a pravidla soutěže. 

Třídní kolektivy, které se chtějí do soutěže zapojit, musí natočit video, které bude zachycovat vzdělávání či rozvoj žáků s využitím moderních ICT prostředků jako jsou například interaktivní tabule, žákovská zařízení, jazykové laboratoře, digitální měřicí systémy aj. Důležitá je role učitele a jeho metodické vedení. Je tedy třeba, aby se zapojili všichni: učitel i žáci.

 

„Soutěží a doprovodnou kampaní bychom chtěli podnítit zájem rodičů a dětí o podobu výuky v jejich škole a rozvířit diskusi o změnách směřujících k efektivitě využití moderních technologií ve školách,“ uvádí Ivana Melíšková, konzultant pro vzdělávání ze společnosti AV MEDIA. „Interaktivní tabule, zapojená žákovská zařízení, hlasovací a měřicí systémy PASCO pro realizaci experimentů v přírodních vědách, interaktivní stoly nebo podlahy – to vše jsou nástroje, které pomáhají učitelům k atraktivnější formě výuky. Děti si díky tomu lépe zapamatují látku z hodiny a projevují větší zájem o učení,“ doplňuje Melíšková.

„Dnešní děti používají technologie od malička a jejich přítomnost zvyšuje jejich pozornost a zájem o cokoli včetně vzdělání. Právě proto hledáme inspirativní příběhy o tom, v jakých předmětech a jak si například děti „hrají“ v Minecraftu, jak ve výuce efektivně a zábavně pracují se vzdělávacími aplikacemi z Windows Store, jak využívají virtuální prostředí ve OneDrive, nástroje Office, poznámkový blog ve OneNotu, či jak si děti například užívají videokonference se studenty z druhé části zeměkoule přes Skype in the Classroom“, doplňuje Karel Klatovský, manažer programu Partneři ve vzdělávání, Microsoft.

Videa ze soutěže by dále měla sloužit jako inspirace pro ostatní školy a ukázat tak správné příklady výuky s konkrétními aktivitami.

Ukažte, že vaše škola je ta SPRÁVNÁ!

        

 

 

 

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů