SMART Výukový software 2017

Na konci dubna byla představena nová verze SMART Výukového sw - SMART Notebook 17.

 Podívejme se v krátkosti co je nového…

1.      Nové je uvítací menu - nový rozcestník umožňuje rychlý přístup k naposledy otevřeným souborům, otevření nového souboru, ukázkovým hodinám a také na web, kde jsou představeny všechny novinky (web je v angličtině).

 2.    prostředí SMART lab - některé z aktivit mají nové funkce - Super řazení umožňuje používat obrázky, u Příšerek je zase možné nastavit časový limit otázky. Bohužel název zůstal přeložen divně, ale letní aktualizace už by měla obsahovat konečně  i opravy češtiny.

 

 3.  Sdílení SMART Notebook hodin - nejlépe funguje tato nová funkce se SMART Board displeji řady 6000 s vestavěným modul iQ. Pokud takový displej máte, jednoduše soubor z počítače nasdílíte na displej a můžete počítač nechat doma nebo v kabinetě. V učebně zapnete displej a přihlásíte se do iQ prostředí a všechny nasdílené soubory SMART Notebook máte k dispozici.

Vedle možnosti sdílet na displej je možné i sdílet pomocí odkazu. Pokud chcete poslat kolegyni hotovou SMART Notebook hodinu, použijete funkci sdílení pomocí odkazu, vygenerovaný odkaz pak pošlete emailem.  Kolegyně pak může odkaz otevřít na jakémkoliv počítači připojenému k internetu. A uložit si, upravit, použít…

4.   Adobe Flash končí – o ukončení podpory Adobe Flash se již nějakou dobu hovoří a nejsou Flash aktivity ve SMART Notebook podporované. Co tedy bude se starými Flash aktivitami v uložených hodinách? Některé aktivity jsou automaticky nahrazené novými aktivitami v HTML5, některé staré aktivity se otevřou ve webové prohlížeči. Ty statisticky nejméně používané bohužel nepůjdou otevřít vůbec.

5.   SMART Notebook Limited mode – tato funkce, či spíše stav aplikace SMART Notebook, umožňuje zdarma využívat nejnovější verzi SMART Notebook, aktuálně tedy verzi 17.

Všichni uživatelé, kteří zůstávali na verzi 11, nyní mohou používat verzi 17 za určitých podmínek zdarma. První podmínkou je přihlášením uživatele. Druhou podmínkou, či spíše omezením je, že některé součásti SMART Notebooku budou jen ke čtení. Týká se to hlavně aktivit SMART lab (také SMART response 2 a SMART ampu) a znamená to, že aktivity SMART lab lze otevřít, ale nelze vytvářet nové. Obdobně u response 2 a ampu. Na druhou stranu - SMART lab, ani SMART amp nebyly ve SMART Notebooku 11 vůbec. Funkčně je SMART Notebook 17 Limited mode obdoba „jedenáctky“.

Nejdůležitější je toto pro uživatele SMART Notebook 11 a starších, kteří se potýkají s nekompatibilitou SMART Notebook a Windows 10. Nyní mohou všichni uživatelé používat nejnovější verzi SMART Notebooku na aktuálním operačním systému Microsoft Windows 10. A Za určitých podmínek zdarma.

5.   Inspirativní video - podívejte se novinky v aplikacích jako Příšerkový kvíz a jiné na videu zde.

 

Pokud máte zájem o nejnovější SMART Výukový software, kontaktujte svého regionálního obchodního konzultanta AV MEDIA.

 

 

 

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů