SMART response 2 nový doplněk SMART Notebooku 16.1

Ve SMART Notebooku 16 vyšla nová aktualizace SMART Response - SMART response 2. Oproti starší verzi má intuitivnější ovládání. Návody pro učitele jsou v češtině a studenti se snadno a hlavně rychleji připojují k webové stránce pro hlasování. Navíc učiteli vytvoření takového testíku nezabere moc času.

SMART Response PE (varianta pro clickery) nám přestala fungovat, od SMART Notebook verze 16.1. Nyní můžeme hlasování provádět pomocí SMART response 2, který nám umožní pracovat
i s žákovskými zařízeními a připojením na internet. Staré clickery už nejsou s verzí SMART Notebook 16.1 kompatibilní. U nás ve škole to řešíme tak, že si necháváme jeden notebook se starší verzí softwaru a ten používáme k testování s hlasovátky (SMART Response PE).

I když by se na první pohled mohlo zdát, že se nám hlasováním zkomplikovalo, opak je pravdou, SMART response 2 s sebou přináší mnohé výhody.
Studenti se do hlasování přihlašují na svých zařízeních přes stránky, které už velmi dobře znají - https://classlab.com/. Tuto adrese potřebují žáci také pro přístup k aktivitám z Lesson Activity Builderu (LAB) ve SMART Notebooku 16. 
Jejich přihlašování je mnohem plynulejší než dříve. Učitel totiž při prvním vytvoření testu response, nebo aktivity v LABu má na výběr, jestli se přihlásí pod svým Google účtem, nebo pomocí Office 365. Potom je mu přiděleno číslo jeho virtuální třídy, které mu zůstává napořád. Tedy alespoň do té doby, než si jej sám změní. Díky tomu se studenti přihlašují vždy do stejné třídy se stejným číslem
a dokonce tam vidí i jméno uživatele účtu (s přihlašováním přes Google tam vidí mé jméno a příjmení). Odpadá nám tak vypisování dlouhých číselných kombinací. Navíc při hodinách s jiným pedagogem se žáci snadno orientují v tom, kde se mají přihlásit.

Testování přes SMART response 2 lze provádět také na zařízeních v počítačové učebně. Po ukončení kvízu žáci obdrží na konkrétní zařízení informaci, že celý test je hotový.

SMART response 2 umožňuje:

  • vkládat obrázky,
  • zvolit výběr z několika možností (ABCD - jejich počet lze nastavit),
  • vložit otázku typu Pravda / Lež (Ano / Ne),
  • vybrat více správných odpovědí,
  • zvolit vlastní slovní odpověď
    (lze nastavit pomocí volby: Odpověď je názor).

Jak to vypadá ve SMART response 2? Dozvíte se v mém videu.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů