LAB ve SMART Notebook 16

Tak už je to tady.

Po několika měsících testování, SMART Technologies spouští ostrou verzi SMART Notebooku 16, kterou si můžete stáhnout na stránkách https://education.smarttech.com/products/notebook/download.

Kromě již představených aktivit LAB (Lesson Activity Builder) by se mohlo zdát, že nic nového, přesto něco přece. Bylo vyslyšeno volání po velikosti písma i poměru slov vůči štítkům u jednotlivých aktivit. Není vše geniální, ale učitel volbou vhodného pozadí může leccos ovlivnit. Posuďte sami, jak se slova přizpůsobují pozadí v jednotlivých aktivitách. I tady platí, že méně je někdy více.

Na jednoduchém pozadí však lépe vynikne nadpis, zadání úkolu či vložený obrázek. Využít můžete i další dobře známé nástroje – pera, geometrické tvary, výplně. Šeď můžete rovněž nahradit příjemnější pastelovou barvou dle vlastního výběru. Jen to bílé písmo na šedém podkladu rámečku nám zůstává, což v případě starších lamp v projektorech může být hůř čitelné.

Pokud byste měli kdokoli jakékoli náměty a návrhy na vylepšení LAB, neváhejte a pište. S vývojáři jsme v neustálém kontaktu a vaše podněty jim rádi předáme.

A pokud ještě stále nevíte, jak LAB využít, nechte se inspirovat zde na www.veskole.cz nebo třeba na stránkách http://exchange.smarttech.com/search.html?q=#type=%E2%80%8BAktivity+LAB, kde už jich je ke stažení bezpočet.

Přeji vám spoustu nadšených žáků nejen s novinkami SMART Technologies.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů