Slovníček k online aplikacím Kahoot a Quizizz

V době online výuky a webinářového boomu jsem některým kolegyním a kolegům na webináři slíbila, že napíšu "tahák" pro ty, kterým se líbí aplikace do online výuky, ale jsou v angličtině. Zaměřím se na nejčastěji používané kvízové aplikace Kahoot a Quizizz.

Jejich editace je v podstatě stejná, nejvíce kolonek musíte vyplnit v Kahootu, který má ale dnes také nejvíce možností - můžete vkládat i video do kvízu a má také v současném koronavirovém období, kdy se dětí učí z domovů, pro učitele i rozšířené funkce zdarma (např. hra Puzzle - dříve pojmenovaná Jumble).

Začnu tedy s kvízem Kahoot.
Pokud budete postupovat podle těchto tabulek (hledat pokyny přesně  v tomhle pořadí), měli byste být schopni vytvořit si účet na kahoot.com a také se pustit do prnvího kvízu.

 

Před použitím s dětmi doporučuji si vše vyzkoušet, ať už jako Challenge, nebo v klasickém módu.

Příprava kvízu na Quizizz je hodně podobná. Nevím, jak tomu bude po karanténě, rozhodně zadávat kvízy jako úkoly už tu šlo dřív a zdarma. Kahoot to umožnil během domácí výuky a nevím, jak přístupná bude tato funkce později.

Ať se vám všem daří! Je skvělé, že jste odhodláni se pustit do přípravy kvízů a ani angličtina vás v tom nezastaví!

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů