Robotika VEX v roce 2021

S letošními novinkami VEX GO, VEX 123 a VEX V5 Workcell, které přibudou k již známým stavebnicím VEX IQ a VEX V5 (dříve EDR), kterých je na českých školách již více než 650, plně pokryjeme výuku robotiky od úplně nejmladších předškolních dětí až po vysoké školy. 

 

K fyzickým stavebnicím navíc na přelomu loňského a letošního roku VEX představil virtuální prostředí pro výuku programování a robotiky VEX code VR, které najdete na vr.vex.com. VEX code VR je zdarma a v češtině.

 

 

Jaro patří novým stavebnicím pro menší VEX GO (s díly z měkčího plastu, aby se menší dětem lépe pracovalo) a robota pro úplné začátky s algoritmizací a kódováním VEX 123.

VEX GO

 

VEX 123

 

 

A v létě očekáváme novinku určenou naopak pro technické střední školy – VEX V5 Workcell. Robotickou ruku pro výuku práce s průmyslovými roboty a výrobními linkami.

VEX V5 Workcell

 

Vše je navíc propojeno jednotným programovacím prostředím, od virtuálního prostředí VEX code VR po aplikace pro VEX GO, VEX IQ až po kovové roboty VEX V5 (nová generace VEX EDR). Jakmile se naučíte s jednou aplikací VEX code, umíte pracovat se všemi řadami VEX. A navíc aplikace je založena na Scratchi, takže představuje ideální pokračování pro žáky, kteří už ve Scratchi pracovali a nyní mohou vše uplatnit na reálném robotovi. No a pro pokročilejší programátory je pak k dispozici i textové programování.

 

Pracujeme na metodice v češtině a současně překládáme uživatelské rozhraní aplikací VEX Code a první překlad už můžeme vidět ve webových aplikacích VEX code GO a VEX code VR.

 

Více o VEXu se dozvíte i v rámci konference Jihočeská robotika, která probíhá v týdnu od 24. 5. a je primárně zaměřena na novou informatiku a změny RVP. Registrace zdarma ZDE

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů