Realizace webinářů s pomocí SMART Bridgit

Stačí běžný počítač s připojením k internetu a prostřednictvím programu Bridgit může probíhat výuka nebo školení na dálku.

Co k webináři potřebujete?

  • Nezbytné je připojení vašeho počítače k internetu. Účastníci webináře pak sdílí pracovní plochu, aplikace, data a mohou připojovat poznámky – jako by byli všichni v jedné třídě.
  • Mikrofon a reproduktory jsou již standardním vybavením notebooků. Kvůli lepší kvalitě zvuku však doporučujeme mít sluchátka s mikrofonem.
  • Vybavení webovou kamerou je výhodou. Sdílení obrazu lze využít pro přímou interakci s lektorem.

 

Jak si webinář spustit?

1) Po registraci na vybraný webinář Vám v den konání přijde na Vámi uvedenou e-mailovou adresu pozvánka pro připojení, která obsahuje URL meetingu - aktivní odkaz.

2) Kliknutím na odkaz stáhnete SMART Bridgit a následně spustíte (dvojitým klikem) Připojení k meetingu.

3) Změníte jméno na Vaše "Jméno a Příjmení" - důležitá informace pro lektora.

4) Zadáte heslo, které bylo součástí e-mailu s pozvánkou. 

5) Nyní již čekáte na spuštění webináře lektorem.

 

Další užitečné informace

- webinář je spuštěn 1 hodinu před zahájením, v této době by Vám měla přijít pozvánka. Ujistěte se, že máte volnou e-mailovou schránku a případně zkontrolujte složku SPAM.

- při prvním spuštění webináře doporučujeme nastavit zvuk mikrofonu a reproduktorů s pomocí Průvodce nastavením audia. Naleznete jej v rozbalovacím menu ikon reproduktor / mikrofon.

- součástí pozvánky je také kontakt na lektora. V případě jakýchkoliv komplikací jej kontaktuje.

- po spuštění webináře máte k dispozici několik nástrojů, které zobrazuje následující obrázek.

Zprava do leva naleznete následující užitečné nástroje: "chatovací okno" se seznamem účastníků, možnost "přihlásit se", nástroj "pero" pro zakreslování nebo psaní poznámek do webináře. Dále máte možnost sdílet vlastní obrazovku - modrá ikona "začít / přestat sdílet moji plochu" nebo také ikonu webkamery.

 

Důvěrné informace jsou chráněny! Software SMART Bridgit využívá pro zabezpečení veškeré komunikace velmi silný standard SSL 3.0 s 256-bit klíčem a 1024-bit certifikátem.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů