První setkání se SAM Labs

Poprvé jsem se se SAM LABS setkala na letošním setkání lektorů ve Frymburku, kde jsme měli asi 2 hodiny možnost si stavebnici vyzkoušet. Když jsem ji poprvé otevřela ve škole, vůbec jsem neměla představu, jakým způsobem ji zapojím do výuky na 1. stupni. Proto jsem se rozhodla, že začnu v kroužku Deskových her a logického myšlení.

Ve stavebnici jsou dvě knížky. Jedna je v anglickém jazyce a ukazuje různá propojení částí stavebnice. Druhá knížka je v českém jazyce a již jsou v ní zpracované ukázkové hodiny, jak stavebnici využít.

Děti v kroužku rády cokoliv zkoumají, proto jsme začali s bádáním, k čemu elektronické bloky slouží. Posadila jsem děti k počítači s nainstalovaným programem SAM Labs a dala jsem jim do ruky knížku s anglickým textem, ať se pokusí podle obrázků propojit bloky s programem v počítači a zjistí, k čemu co slouží.

Již první setkání objevily děti spoustu zajímavých propojení. Některá propojení reagují na světlo, teplo nebo tlak. Podařilo se jim již roztočit motorky. Nebo dokázaly měnit barvy na led světle. Příští hodinu by si chtěly sestrojit auto.

Už se těším, co se jim podaří při dalším setkání.

 

 

 

 

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů