Proč by jazyková laboratoř měla být používána v každé hodině jazyka

Systém Robotel SmartClass je základem jazykových učeben po mnoho let a z dobrého důvodu. Nabízí řadu výhod jak učitelům, tak žákům a propojuje školní výuku s domácí přípravou. Níže je uvedeno 5 důvodů, proč by SmartClass měl být používán ideálně v každé hodině cizího jazyka. Víme, že v reálných podmínkách českých škol to většinou není možné, ale alespoň jedna hodina týdně by měl být základ.

  1. Individualizovaná výuka: Jazykové laboratoře umožňují učitelům poskytovat individuální výuku každému žákovi. Žáci mohou pracovat svým vlastním tempem a soustředit se na své specifické potřeby a slabiny, aniž by cítili tlak ze strany zbytku třídy.

  2. Praxe a opakování: Opakování a určitý "dril" je klíčem ke zvládnutí cizího jazyka a jazykové laboratoře poskytují žákům ideální příležitost k procvičování a opakování jazykových dovedností, aniž by to pro ně bylo nudné a suchopárné. Mohou poslouchat rodilé mluvčí, procvičovat výslovnost a pracovat na slovní zásobě i gramatických dovednostech.

  3. Vylepšená technologie: Jazykové laboratoře nabízejí nejnovější technologie výuky jazyků, včetně multimediálních nástrojů, interaktivního softwaru a umělé inteligence. Všechny tyto nástroje pomáhají studentům porozumět cizímu jazyku a komunikovat s ním interaktivnějším a dynamičtějším způsobem.

  4. Zvýšená motivace: Poskytnutím zábavného a interaktivního učebního prostředí žákům mohou jazykové laboratoře zvýšit motivaci a angažovanost. To vede k vyšší míře účasti a dlouhodobě lepším výsledkům žáků.

  5. Zlepšení dovedností v poslechu a mluvení: Jazykové laboratoře poskytují žákům příležitost poslouchat rodilé mluvčí a procvičovat si řečnické dovednosti. To pomáhá žákům rozvíjet jazykový cit i v nemateřském jazyce, stejně jako sebedůvěru, aby mluvili sami.

 

Chcete-li ve škole učit jazyky lépe, aby žáci opravdu byli v daném jazyce schopni komunikovat, zařazujte hodiny v jazykové laboratoři do výuky pravidelně. A navíc se nemusíte omezovat jen na prostředí učebny. Učitel může žákům zpřístupnit materiály pro samostudium, procvičování či zadání domácího úkolu. Ti se pak jednoduše připojí přes internet odkudkoliv, z jakéhokoliv zařízení. Tento způsob koresponduje se stylem učení dnešních dětí, je pro ně motivační. Učiteli zároveň šetří čas, který by jinak musel strávit přípravou a následnou kontrolou jednotlivých prací.

Pokud byste se chtěli dozvědět více o výuce v jazykové laboratoři, konkrétní tipy do hodin a příklady aktivit, využijte Šablon a pozvěte si na školu lektora, který vás používáním laboratoře prakticky provede.  

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů