Příprava na soutěž VEX IQ Challenge 2018/2019

Žáci naší školy vytvořili dva týmy, které se přihlásily na soutěž VEX IQ Challenge Ringmaster 2019.

Kluci ze třetí a páté třídy ZŠ budou soutěžit v kategorii Mladší žáci
a kluci ze sedmé a deváté třídy v kategorii Starší žáci. Oba týmy si nezávisle na sobě (mají kroužek jiný den v týdnu) konstruují soutěžní model, stále nemají definitivní verzi. Hledají inspiraci na internetu, zkouší montovat různé druhy podvozků
a úchopných mechanismů. Především starší kluci jsou nadšeni vícesměrovými koly. Není ale jednoduché vytvořit podvozek tak, aby se plně využila vlastnost kol - jízda dvěma na sebe kolmými směry.



Starší žáci již zkouší programovat robota v prostředí MODKIT
a ROBOTC Graphical. Velkou výzvou je použití Color senzoru a jeho naprogramování.



Myslím, že loňské zkušenosti ze soutěže pomáhají starším žákům vytvořit si správnou strategii. Mladší se loni soutěže nezúčastnili, ale občas překvapí svými nevšedními nápady.

Plánujeme uskutečnit oblíbenou akci – Spaní ve škole, kdy nejen členové týmů budou mít více času na uskutečnění a vyzkoušení svých nápadů.


Robotika nás prostě baví!

Ing. Veronika Šolcová
ZŠ nám. Míru Nový Bor

Chcete přihlásit do soutěže VEX IQ Challenge 2018/2019 i Vaši školu? Nastudujte si informace k soutěži a pošlete přihlášku do 31.1.2019 na adresu soutezvex@avmedia.cz.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů