Pracujeme s YouTube – založení účtu

YouTube - jde o celosvětově největší server na internetu pro nahrávání a následné sdílení videa, resp. video souborů s možností jeho upravování, a proto by měl mít lektor dovednost práce s tímto serverem v malíčku. Fáze první: založení účtu.

Než začnete číst:

Jedná se jen o doporučení, neberte to jako nutnost. Pakliže to tak dělat nechcete, tak nemusíte, je to jen na Vás. Připravil jsem to z dobré vůle, abych Vám přiblížil danou problematiku a pomohl Vám usnadnit práci na PC. Pokud to děláte jinak, je to Vaše rozhodnutí. Toto není dogma, ale tip.

Pár slov úvodem:

Youtube známe asi všichni, jde o celosvětově největší server na Internetu pro nahrávání a následné sdílení videa, resp. video souborů s možností jeho upravování. Osobně ho využívám pro sdílení výukových videomodulů pro své žáky. Toto prostředí je žákům velmi blízké, a pokud jim zde nasdílíte nějaký videosoubor, pak věřte, že ti, co mají přístup k internetu a doma se nudí, tak se na něj rozhodně podívají. Což je opravdu většina z nich.

Pamatujte však, že ne všichni mají zájem o vše, co jim připravíte, takže nesmutněte, že se na to někdo z nich vykašle, naopak odměňte ty, kteří se na to podívali a připravili si, to, co jste od nich chtěli. Třeba si z toho těch pár zbývajících vezme příklad.

Výhodou pro Vás je to, že je to pro ně zcela samozřejmé se dívat na videa umístěná na YOUTUBE a navíc po nich nechcete, aby něco četli. Sice je s tím práce, ale finálně to budete mít připraveno pro další ročníky, což se Vám určitě vyplatí.

Jak na to:

Založení účtu spočívá v založení Google účtu, resp. pokud máte založen účet na Google, můžete se přihlásit na server YOUTUBE a nahrávat videa okamžitě.

Pokud nemáte účet založený, věřte, že to to velmi jednoduché:

1) Spusťte svůj internetový prohlížeč a zadejte do jeho příkazového řádku www.google.cz nebo www.youtube.cz

2) Vyberte levým tlačítkem myši v pravém horním rohu okna volbu Přihlásit se, po té pod přihlašovacím oknem možnost Vytvořit účet

3) Vyplňte šedý formulář v levé části okna o údaje, které uznáte za vhodné. Pokud už jste se na Google jednou registrovali, tak pozor na Vámi zadávanou adresu, je-li spojená s existujícím účtem, tak ji nemůžete použít. Buď si vytvořte novou e-mailovou adresu, nebo se přihlaste ke stávajícímu účtu na Googlu. Nevíte-li heslo, tak si nechte poslat nové. Nezapomeňte na ověření, že nejste robot, a odškrtnout souhlas se smluvními podmínkami, které si nejprve přečtěte, ať víte, co vlastně stvrzujete.

4) Pokud jste vše vyplnili apod., tak klikněte levým tlačítkem myši na modrou ikonu vpravo dole Další krok.

5) Google Vám odeslal na Vámi uvedenou e-mailovou adresu (která slouží mimo jiné jako přihlašovací jméno) potvrzovací mail. Takže se přihlaste na svůj mailový účet a v příchozím mailu od Google klikněte na první (potvrzovací) odkaz. Pokud jste udělali vše, tak jste automaticky přihlášeni na Google s tím, že si můžete rovnou změnit profilovou fotku a vše v profilu, což můžete nechat na později.

6) Klikněte na modrou ikonu Další krok. Budete přivítání na Google s tím, že si můžete nastavit profil.

7) Teď už je na Vás, co chcete dál dělat, ale chtěli jsme na YOUTUBE, takže klikněte levým tlačítkem myši na modrou ikonu Zpět na YouTube.

8) Zde si můžete navolit chování vašeho účtu a hlavně kanály pro video, což můžete nechat opět na později, takže klikněte na modrou ikonu vlevo dole Další. Zvažte, zda chcete dostávat občasné e-maily s novinkami na YouTube a tipy nebo doporučeními. Pokud ano, nechte vlevo dole zaškrtnuto, pokud ne, tak odškrtněte a klikněte levým tlačítkem myši na modrou ikonu Uložit. Finálně pak klikněte vpravo nahoře na modrou ikonu Rozumím a je to.

9) Máte účet na YouTube a ještě jinde.

10) Odhlášení se provádí tak, že kliknete vpravo nahoře na symbol svého zobrazení (fotky) a vyberte možnost Odhlásit se.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů