Pozvánka na Vědecký Jarmark 2014

Zveme vás na populárně naučnou akci pro žáky a studenty ZŠ a SŠ, učitele, rodiče i veřejnost, která se koná 10.září 2014 na Vítězném náměstí v Praze 6 - Dejvicích.

VĚDA NÁS BAVÍ o.p.s ve spolupráci s VŠCHT Praha, ČVUT v Praze a Ústavem organické chemie a biochemie a dalšími školami a institucemi pořádá letos další ročník Vědeckého jarmarku.

Cílem je nadchnout děti pro vědu. Ukázat jim, že věda umí být zábavná, inspirativní a jejich zájem o její studium, vývoj a následné využítí v praxi je nesmírně důležitý pro budoucnost.

 

 

Během dne budou na jednotlivých stáncích prezentovány interaktivní formou různé oblasti vědy a výzkumu. Stejně jako v loňském roce, kdy akci navštívilo přes 10 tisíc účastníků, tak i letos se na pořádání podílí AV MEDIA a.s. Na našem stánku najdete pokusy s měřícím systémem PASCO, ukážeme vám, že Fyzika nejsou jen vzorečky a čísla, společně odhalíme co skrývá oblíbená Coca-Cola a také se můžete těšit na pokus, ve kterém zjistíte, zda více elektrické energie má v sobě citronová šťáva nebo brambora.

Na jarmarku najdete i řadu dalších zajímavých stánků mimo jiné vám firma Nestlé umožní vyrobit si vlastního želatinového medívka, s Kriminalistickým ústavem budete hledat pachatele vraždy pomocí daktyloskopie, Ústav organické chemie a biochemie AV ČR vám ukáže, že i chemie může být magická a nebo si u stánku VĚDA NÁS BAVÍ můžete postavit vlastní sopku.

Vstupné je ZDARMA!

Nenechte si tuto mimořádnou akci ujít a přijďte se svojí třídou poznat vědu z té zábavné stránky!

Více informací najdete na www.vedeckyjarmark.cz

Video z loňského ročníku http://www.vedeckyjarmark.cz/galerie

V příloze najdete pár fotografií z loňského ročníku.

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů