Poděkování za účast na SMART Klubu nejen pro MŠ

Moderní technologie, jako interaktivní stůl pro aktivní spolupráci dětí, nachází větší uplatnění také v předškolním a speciálním vzdělávání. Na vlastní kůži si je již po čtvrté vyzkoušeli účastníci konference SMART Klub nejen pro MŠ. 

Konference zaměřená na moderní technologie v předškolním a speciálním vzdělávání, která se uskutečnila již po čtvrté 21. května 2014 v prostorách MŠ Jílkova a hotelu OREA Pyramida v Praze 6, měla u účastníků opět velký úspěch.  

Asi největším lákadlem letošní konference byl interaktivní stůl SMART Table, který umožňuje týmovou práci skupinky žáků, kteří společným úsilím dosáhnou úspěchu při řešení problémů a příkladů. Účastníci jej mohli vidět přímo v akci s dětmi v MŠ Jílkova, nebo si jej vyzkoušet na vlastní kůži v rámci workshopu. Podívejte se zde na video, který tento čím dál více oblíbený nástroj krátce představuje. 

 

Své zkušenosti sdílely školy, které mají své zkušenosti s interaktivními technologiemi. Kromě osobních  zkušeností představily své tipy na digitální online obsah a v přiložených prezentacích se můžete inspirovat také Vy. 

Nabídka odpoledních workshopů s hojnou účastí byla zaměřená na profesionální obsah, například Barevné Kamínky s dílny Milady Přikrylové, nebo DYS Slabikář pro prevenci dyslexie, dysgrafie a hyperaktivity autorky Aleny Kupčíkové. Sdílely se také on-line obsah, ale i ukázky tvorby vlastních výukových materiálů v prostředí programu SMART Notebook.

 

Zde uvádím některé z názorů účastníků, kterým za jejich zpětnou vazbu velmi děkujeme. 

"Všechny byly vemi zajímavé, těžko vybrat jednu... ale pokud se mám rozhodnout, velmi mne zaujala přednáška paní ředitelky Krčilové, protože je vidět, že i na malých mateřských školách se nové technologie bez problémů využívají a finance se dají sehnat..." Přednášku paní ředitelky Krčilové i s tipy na online obsah najdete v příloze. 

"V dopoledním bloku mě nejvíce zaujala přednáška zástupkyně řed. Mgr. Jany Pernekrové  - překvapilo mě využití moderních technologií i u velmi postižených dětí. Obdivuji jejich nadšení a elán do práce."

"Každý názor s prací a využitím SMARTU ve školkách i základních školách byl přínosem. Bylo velmi zajímavé poslouchat, jak využívají ve speciálních školách tuto technologii."

"Nejvíce mě zaujala přednáška 10 důvodů proč mít technologie ve své třídě s možností vyzkoušet si hlasovací zařízení." I tuto prezentaci si můžete prohlédnout v přiloženém souboru, navíc doplněnou o grafy s názory účastníků na některé otázky. . 

Dále reakce účastnice na odpolední workshopy:

"Workshop paní Kupčíkové - úžasná lektorka, skvělá osobnost se zaujetím pro věc, vidím v její práci velký přínos nejen pro děti s DYS, ale i naopak - přínos pro učitelky. Paní Křístelová taky skvělá - je vidět, že ji práce baví a dokáže informace i nadšení předat dál..."

Ráda bych všem chtěla poděkovat za zdárné a úspěšné konání konference, dětem i učitelům MŠ Jílkova, všem lektorům, kteří se podíleli na vedení workshopů, personálu hotelu OREA Pyramida a samozřejmě všem účastníkům. 

Pokud Vás těchto pár řádků zaujalo, zvu Vás na další ročník konference SMART Klub nejen pro MŠ. Více již brzy na stránkách Veškole.cz.

Těším se s Vámi na shledanou. 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů