Ovlivní konec Flashe i váš SMART sw?

Na začátku ledna ukončil Adobe podporu Flash a tedy i mnoha oblíbených animací a her v různých aplikacích. Uživatelé aktuální verze SMART sw mohou být v klidu, nijak se jich to nedotkne. Jestli ale máte ještě starý "Notebook 11", přečtěte si, co dělat.  

Jak se to dotýká internetových prohlížečů, najdete ve článku Computerworldu. My se společně podíváme, jak a zda to ovlivní SMART Výukový sw.

Informace, že Flash bude končit se objevila v roce 2015-2016 a SMART na ni zodpovědně zareagoval a začal nové aktivity a doplňky vytvářet v HTML5. Bohužel to znamenalo ukončit aktivity LAT (Lesson Activity Toolkit). Některé aktivity a widgety se automaticky převedou do nových HTML5. Bohužel část aktivit nebylo technicky možné převézt a otevíraly se ve webovém prohlížeči, což teď od ledna již nefunguje. Nejlépe to asi popisuje článek zde na portále Proč některé LATy nefungují a co s tím (mimochodem publikovaný již v roce 2017) a videa.

 

Jak se SMART Výukovým sw dále?

Bohužel je to tak, Flash aktivity prostě nefungují, a slovy Járy Cimrmana: „Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.“

Nové verze SMART Výukového softwaru přináší ale také spoustu nových funkcí – například LAB. Právě LABy jsou vylepšeným nástupcem oblíbených "Toolkitů". Vedle atraktivní grafiky a nové škály aktivit je jejich editace dnes opravdu VELMI jednoduchá a oproti Toolkitům i rychlejší.

Chcete se o LABech dozvědět více? Přihlaste se zdarma na webinář 8. 2. 

V dnešní době distanční výuky je také ideální využití SMART Online  a integrace s MS Teams a Google prostředí.

Nejnovější verze SMART Výukového sw (verzi 20.1) si můžete vyzkoušet zdarma na 45 dnů. Pokud prémiové funkce nevyužijete, můžete po vypršení zkušebního období používat základní funkce zdarma - více zde https://www.veskole.cz/clanky/smart-vyukovy-software-2020

Věříme, že Vás prémiové funkce zaujmou a proto jsme s kanadským výrobcem SMART Technologie připravili speciální cenu. Místo 2750 Kč za licenci, můžete SMART Výukový sw pořídit pouze za 750 Kč bez DPH, případně v balíčku 10 nebo 20 licencí s dodatečnou množstevní slevou.

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů