Ohlédnutí za podzimními SMART Kluby 2014

Podzimní konference proběhly v 5 městech Čech i Moravy a celkem se jich zúčastnilo téměř 400 účastníků.

 

 

Na konferencích SMART Klub jsme představili trendy v oblasti využití žákovských zařízení a ukázali jsme jejich efektivní využití ve výuce i propojení s interaktivní tabulí, stolkem či při práci ve virtuálním prostředí. Žákovská zařízení se totiž již nyní na mnoha školách stávají nedílnou součástí výuky, a proto je nutné hledat a sdílet inspirující učební postupy.

Všichni účastníci bez ohledu na délku své praxe našli hodně podnětů pro obohacení své výuky během náslechových hodin, při kterých učitelé hostitelských škol předváděli využití technologií, kterými školy disponují.

Mezi nejatraktivnější workshopy patřily ty, které ukazovaly možnosti zapojení žáků s jejich tablety a notebooky do výuky pomocí SMART Response a XC Collaboration, novinky softwaru SMART Notebook 14, SMART Table a nástroje SMART Digitální třídy. Další workshopy byly zaměřené na využití měřících systému PASCO v přírodních vědách, výuku jazyků, a to ve workshopech nakladatelství Oxford University Press a jazykové laboratoře Robotel. Zcela novou metodu výuky si mohli účastníci vyzkoušet díky systému TOGLIC. Interaktivní učebnice pro základní školy představilo nakladatelství Fraus a Alter. Pro ICT koordinátory a ředitele škol byly určeny workshopy Klub ředitelů a Google Apps, které je jako cloudová platforma základem pro využití novinky SMART amp – nástroje pro spolupráci bez omezení časem a prostorem.

Další fotografie z konferencí najdete na naší facebookové stránce.

Podzimní sérii jsme zahájili 15. října v Krouně. O týden později se setkání uskutečnilo v Praze (ZŠ Ratibořická), které po čtrnácti dnech vystřídala návštěva Ostravy (AHOL) a o další týden později proběhlo setkání v Brně (ZŠ Otevřená). Podzimní SMART Kluby jsme zakončili speciálním SMART Klubem pro Mateřské školky, který se konal v Českých Budějovicích (ZŠ L. Kuby).

Na závěr bychom chtěli poděkovat všem, kteří se na konání jednotlivých SMART Klubů podíleli. Díky patří nejen ředitelům pořádajících škol, ale také lektorům, kteří vedli odborné workshopy, učitelům a žákům, kteří připravili náslechové hodiny a v neposlední řadě také všem, kteří svou účastí přispěli k úspěchu celé podzimní sezony.

Za tým AV MEDIA,

Karolína Napravilová, Klára Borečková a Emil Waldhauser

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů