(Ne)obyčejné sčítání – realizace

Není to tak dávno, kdy jsme vás zvali na online aktivitu, kdy jsme chtěli s našimi žáky ukázat, že i matematika umí být zajímavá a zábavná. Vybrali jsme téma, které je blízké všem žákům od prvního přes druhý až po třetí stupeň vzdělávání: sčítání. A sčítání je důležitou operací i pro další vzdělávání.

Čtvrťáci z Prostějova nejdříve svou kreativitu předvedli na písničce o sčítání, ke které sami složili slova. Také přišli třeba na to, že sčítat jde čas, ale nemá smysl sčítat třeba IQ.

Šesťáci ze Stráže pod Ralskem s několika svými o 3 roky staršími kamarády potom předvedli smršť informací o tom, co vše už se naučili sčítat. A sčítali i zdánlivě nemožné věci.

Druháci ze SPŠ Česká Lípa poukázali na to, že všechny základní operace lze převést právě na sčítání. Na svůj obor (IT) nezapomněli a sčítali čísla ve dvojkové soustavě.

Na závěr pak Michal Michna (vyučující na SPŠ Česká Lípa) dokonce ukázal, že pomocí součtů lze vyrobit z ničeho něco.

 

Že mi nevěříte? Že byste chtěli vše vidět na vlastní oči? Tak se podívejte:

 

 

Ráda bych touto cestou poděkovala všem zúčastněným. Žákům, paním učitelkám, které je prováděli přípravou na projekt (ne)obyčejné sčítání Hance Zbořilové a Cilce Krejcarové, svému kolegovi Michalu Michnovi. A nesmím zapomenout i na všechny vás, kteří jste se přihlásili na naši akci také a vytvořili jste nám skvělou atmosféru.

Hana Ulíková

autorka akce

 

doplňující odkazy:

odkaz na článek z Prostějova

odkaz na článek ve Stráži pod Ralskem

odkaz na článek z České Lípy

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů