I Šablony III jsou pro školy zajímavé. Je nejvyšší čas pro podání.

Jaro 2021 je pro ZŠ a MŠ poslední možností, jak získat prostředky ze Šablon III - žádosti se přijímají do konce června. Chcete-li však začít realizovat s novým školním rokem, pak požádejte již v březnu. My vám s tím pomůžeme.

Na podzim 2020 začaly Šablony III. Loňská situace na školách však zkomplikovala realizaci a zakončování Šablon II. Podle našich informací ze škol zatím podalo žádost teprve cca třetina škol. Ostatní dokončují „dvojky“ nebo váhají, jestli mají do „trojek“ vůbec jít.

Rozhodně při diskusích s řediteli škol doporučujeme pokračovat a „jít do toho“. Šablony III dávají možnost škole smysluplně a bez větší administrativy využít evropské peníze ve výuce.

Jako podstatný základ považujeme společné sestavení „rozvahy“. Ředitel tak má přehled o financích hned na začátku a nemusí čekat až na konec šablon, kdy teprve zjišťuje, kolik zbytkových peněz nakonec může využít. Takto lze lépe plánovat a využít prostředky smysluplně od začátku.

Obvykle pak s ředitelem kombinujeme personální a další vhodné šablony. Konkrétně kluby robotiky a zábavné logiky. Zde řešíme jak zaplacení učitele, tak i vhodné vybavení do klubů robotiky nebo přírodních věd. Škola může vybírat odpovídající např. robotickou stavebnici pro klub na 1. (VEX 123, VEX GO) nebo a 2. stupni (VEX IQ/V5). V případě klubu zaměřeného na přírodní vědy vybíráme z různých sad PASCO sensorů (enviromentální, na biologii, chemii, fyziku apod.). Ale samozřejmě nezůstaneme jen u produktů, ale součástí je vedle školení i metodika či sady úloh, tj. obsahová náplň klubu. 

Pokud škola chce vybavit žáky notebooky, využíváme šablony na využití ICT ve výuce. Konkrétně kvalitní notebooky HP X360 – konvertibilní a dotykové zařízení, určené do školy.

Nově je povinná šablona Projektový den. Nemusíte mít obavy, naši lektoři ho dokáží zorganizovat i u vás na škole.

Šablony II lze také využít pro jinou výuku jazyků. Kombinací šablony ICT a zbytkových financí lze získat na školy "light verzi" vyzkoušené jazykové laboratoře Robotel. Výuka jazyků tak dostane nový rozměr a kvalitu. Ideální na přípravu na např. IROP projekt jazykové laboratoře.

Rádi s vámi (nejen) Šablony III projdeme individuálně. 

Zdarma se zaregistrujte na náš webinář k Šablonám III - registrace zde

Z tým obchodních konzultantů

Jiří Jeništa

 

V případě zájmu o bližší informace nás neváhejte kontaktovat na skoly@avmedia.cz nebo kontaktujte přímo svého obchodního konzultanta.

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů