Lektoři načerpali nové poznatky a inspiraci

V srpnu (18. - 21. 8. 2015) se v Brně uskutečnilo oblíbené velké letní setkání lektorů AV MEDIA. Letos poprvé jako akreditovaná Konference učitelů interaktivních technologií. Padesátka lektorů neváhala a věnovala část prázdnin svému dalšímu vzdělávání a rozvoji. Nové poznatky, inspiraci a nadšení vám budou po celý školní rok předávat na našich školeních i SMART Klubech a dalších akcích.

Lektoři si vyzkoušeli řadu novinek, nejen SMART, ale i PASCO, Robotel či Toglic. Už dávno to totiž není "jen" o jedné technologii, ale o celé platformě pro interaktivní výuku. Od předškolního vzdělávání přes každodenní interaktivní výuku po výuku přírodních věd či jazyků. Ze SMART lektorů se nám stávají Lektoři interaktivních technologií.

Velkou pozornost jsme věnovali novinkám z Kanady, které přivezly naše šampionky, a především SMART Notebooku 15. Jeho nástrojům pro lepší zapojení žáků a využití žákovských zařízení ve výuce se budeme věnovat v dalších článcích a workshopy můžete navštívit na našich podzimních akcích.

Výuku přírodních věd badatelským způsobem umožňují žákovské sady PASCO Sensorium. Lektoři si vyzkoušeli praktické připravené sady a úlohy vycházející z metodiky a praxe českých škol. Jazykáři si zase přišli na své ve workshopu zaměřeném na propojení školní výuky s domácí přípravou pomocí Robotel Homework. Výuku v jazykové laboratoři doplňují domácí žákovské aktivity. Nezapomínáme ani na nejmenší. Už od mateřských školek podporuje vzdělávání a týmovou psolupráci a komunikaci SMART Table či SMART Cube.

Setkání obohatily i workshopy našich partnerů - Nakladatelství Fraus či ukázka nového systému Toglic pro týmovou výuku s tablety a jinými chytrými zařízeními ve třídě. Lektoři tedy mají nejčerstvější informace o všech novinkách.

Nezapomněli jsme ale samozřejmě ani na zábavu. Navštívili jsme VIDA! science centrum, na jehož vzniku se AV MEDIA podílela, a vyzkoušeli si vědu zábavnou formou na vlastní kůži. A nechybělo ani večerní grilování a posezení a spousta příjemného povídání...

Tak ať nám ta načerpaná energie vydrží celý školní rok a na viděnou zase v létě 2016! 

 

 

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů