Lednové setkání lektorů AV MEDIA 2019

Začátek roku 2019 jsme již tradičně využili k pravidelnému setkání a rozvoji lektorů AV MEDIA. Setkání lektorů, nebo-li Konference učitelů interaktivních technologií, pořádáme 2x ročně. Lednové setkání se konalo v Praze.

Sobotní den jsme strávili v prostorách společnosti Microsoft, kde jsme se věnovali budoucnosti (nejen) firemního prostředí na základě evoluce lidského chování  a jeho podobnostem s prostředím školním. Nechyběla ani prohlídka inovativních prostorů společnosti Microsoft.

Dále bylo na programu shrnutí roku 2018, kdy jsme se věnovali především školení
pro účely EU šablon I a přípravě vzdělávacích programů pro EU šablony II. Lektory jsme seznámili s výhledem realizace školení, podpůrných aktivit (články, webináře, videa) a chystaných marketingových akcí pro rok 2019. Odpoledne bylo plně v réžii Microsoftu. Ukázali jsme si 10 věcí z MS Office, o kterých by učitelé měli vědět
a gamifikaci výuky napříč všeobecně vzdělávacími předměty v Minecraftu.

Večer jsme doplnili zážitkovým programem virtuální reality "VR Golem" v hračkářství Hamleys.

Neděle pro nás byla důležitá především ve spojení s Evropským rámcem digitálních kompetencí pedagogů DigCompEdu a výzvě OPVVV P02_18_067- Implementace strategie digitálního vzdělávání II. Cílem této výzvy je zkvalitnit školní výuku v oblasti digitální gramotnosti a informatického myšlení, zajistit metodické a technické podpory pro využití digitálních technologií ve výuce prostřednictvím vzdělávání pedagogických pracovníků (aktivita č. 4). Právě aktivita č. 4 je pro nás klíčová a prostřednictvím skupinové práce jsme se zaměřili na tvorbu a přípravu obsahů vzdělávacích programů pro pedagogy, které by měli jít ruku v ruce právě s Evropským rámcem DigCompEdu.

 

Těší nás, že se nám daří komunitu našich  lektorů pravidelně rozvíjet a již nyní
se těšíme na setkání v létě.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů