Konference SMART klub pro Mateřské školy

Společnost AV MEDIA uspořádala 5. března další ročník Odborné konference pro zástupce předškolního vzdělávání s názvem SMART Klub.

Tentokrát jsme akci uspořádali ve spolupráci s MŠ Jílkova v Praze 6 - Břevnově a účastníky pozvali do nedalekého hotelu OREA Pyramida. Lákadlem celé akce byla bezesporu možnost zúčastnit se praktických ukázek využití ICT ve výuce právě v této břevnovské školce. (vzhledem k předškolnímu věku můžeme v tomto případě hovořit spíše o jakési formě „školy hrou“). Nejen díky tomuto zajímavému bodu programu si nakonec na konferenci našlo cestu téměř osm desítek zástupců vedení a učitelů mateřských škol.

V rámci přednášek a workshopů vystoupili během dne kromě zástupců pořádající firmy také samotní uživatelé ICT ve školství, zástupci partnerských firem a organizací zabývajících se danou problematikou. K vidění byly produktové novinky (mezi nimiž zaujala prezentace interaktivního stolku), v široké míře byly zastoupeny prezentace interaktivního obsahu určeného předškolnímu vzdělávání a velká část byla věnována ukázkám práce s interaktivními technologiemi, zejména interaktivní tabulí.

Mnoho z účastníků se s námi podělilo o zpětnou vazbu a my jsme za to velmi rádi! Díky tomu víme, že největší zájem vzbudilo vystoupení PhDr. L. Lažové, která měla prezentaci na téma Pozice a role školky v přípravě na budoucí vzdělávání. Velmi pozitivní hodnocení získaly workshop věnovaný tipům pro výukové aktivity s využitím interaktivní tabule (Mgr. Eva Vadlejchová) a dále prezentace výukového obsahu od společnosti Terasoft. 

Jak už jsme naznačili na začátku, obrovský zájem byl o návštěvu MŠ Jílkova s ukázkou výuky s využitím interaktivní tabule tzv. „na živo“.

Jsme potěšeni, že naprostá většina účastníků (96%) uvažuje na základě získané zkušenosti z letošní konference SMART klub, o účasti i v příštím roce. Takový ohlas je pro nás závazkem do příštích akcí.  

Na závěr jedna dobrá zpráva pro ty z vás, kteří se nestihli zúčastnit jarní pražské akce. V druhé polovině tohoto roku plánujeme obdobnou konferenci uspořádat také na Moravě. O přesném termínu a místu konání vás budeme včas informovat prostřednictvím portálu Veškole.cz a zpravodaje AV Novinky.

Na shledanou na některé z našich akcí!

Tomáš Přáda, Marketingový manažer segmentu, AV MEDIA, a.s.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů