Konečně digitřída i v Liberci

Škola ZŠ Liberec v ul. 5. května se přidala ke školám, které sledují nové trendy ve výuce a které se rozhodly využívat ve své výuce digitální technologie. Novinkou pro tuto školu je zřízení digitální třídy, tj. třídy vybavené plně netbooky včetně nezbytného speciálního softwaru.

Digitřída v LiberciPříprava ale nebyla vůbec jednoduchá. Bylo nutné odpovědět si na mnoho zásadních otázek, např. co od digitální třídy očekávat, jak přesvědčit rodiče, jak motivovat pedagogy a jak se vypořádat s technickým zázemím, kvalitním zasíťováním a infrastrukturou. Hodně podnětná byla návštěva škol ZŠ Krouna a ZŠ v České Kamenici, které už s digitálními třídami mají mnoho zkušeností. Dále, díky spolupráci s Technickou univerzitou v Liberci, ZŠ v ul. 5. května získala potřebný hardware (netbooky, učitelský počítač) a software (NETSupport, SMART Notebook 14).

Žáci si výuku podpořenou digitálními technologiemi velmi pochvalují, taková výuka je pro ně stále velmi atraktivní. Tolerují občasné technické problémy, podporují své učitele zejména tím, že jim poskytují stálou kladnou zpětnou vazbu.

ZŠ 5. května spolu se ZŠ Husova jsou zatím v Liberci jedinými školami, které mají své digitální třídy. Jejich průkopnictví a snahy si všimli i pracovníci České televize a podpořili je v jejich snažení i svou reportáží, kterou je možné shlédnout online ZDE.

Digitřída v Liberci

 Digitřída v LiberciDigitřída v Liberci

 

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů