Jaké byly jarní SMART Kluby 2014?

Žákovská zařízení a interaktivní stolek SMART Table, byly bezesporu největšími lákadly letošního jara.

Na konferencích SMART Klub jsme představili trendy v oblasti žákovských zařízení (notebooky, tablety i chytré telefony) a ukázali jsme jejich efektivní využití ve výuce i propojení s interaktivní tabulí. Cílem zapojení moderních technologií do výuky je především zvýšení motivace žáků. Žákovská zařízení jsou ideálním nástrojem pro procvičování učiva a skvělou podporou individuální i týmové spolupráce.

Setkání bylo určeno nejen pedagogům, kteří s ICT začínají, ale také těm, kteří již mají každodenní zkušenosti s využitím těchto technologií ve výuce. Z dopoledních náslechových hodin si účastník mohl odnést inspiraci do své výuky, v odborných workshopech viděl praktickou ukázku toho, jak mohou moderní technologie ve výuce pomoci.

Nejnavštěvovanějšími workshopy se staly ty, které prezentovaly zapojení žáků s jejich tablety a notebooky do výuky, novinky softwaru SMART Notebook 2014 a také nástroje SMART Digitální třídy. Další worskhopy byly zaměřené na využití měřících systému PASCO v přírodních vědách, výuku jazyků a to ve workshopech nakladatelství Oxford a jazykové laboratoře Robotel. Interaktivní učebnice představilo nakladatelství Fraus a Alter. Pro ICT koordinátory a ředitelé škol byly určeny workshopy Klub ředitelů, IT sekce a Google apps (využití cloudové aplikace ve školách).

Velký zájem vzbudil nový produkt SMART Table. Jedná se o výborný nástroj pro výuku nejen v mateřských, ale i základních a speciálních školách.

      

Další vybrané fotografie z konferencí najdete na naší facebookové stránce www.facebook.com.

Letošní ročník jsme zahájili 8. dubna ve Znojmě (ZŠ JUDr. Mareše). O týden později se setkání uskutečnilo v Šumperku (ZŠ Vrchlického), po té v Českých Budějovicích (ZŠ L.Kuby), Teplicích (ZŠ Buzulucká), Liberci (ZŠ 5.května). Jarní sérii jsme zakončili speciálním SMART Klubem pro Mateřské školky, který se konal v Praze (Hotel Pyramida/MŠ Jílkova). Celkem konference navštívilo 412 účastníků.

Na závěr bychom chtěli poděkovat všem, kteří se na konání jednotlivých SMART Klubů podíleli. Díky patří nejen ředitelům pořádajících škol, ale také lektorům, kteří vedli odborné workshopy, učitelům a žákům, kteří připravili náslechové hodiny a v neposlední řadě také všem, kteří svou účastí přispěli k úspěchu celé jarní sezony.

Termíny a registraci na podzimní ročník konferencí SMART Klub najdete na portále www.veskole.cz během měsíce srpna.

Za tým AV MEDIA,

Karolína Napravilová a Klára Borečková

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů