Jak připravit SŠ hodinu ve SMART Notebooku

Ke zvýšení efektivity vzdělávání lze i na středních školách rozšířit tradiční metody výuky o využití schopností interaktivní tabule SMART Board. Prostřednictvím výkonného autorského software SMART Notebook mohou učitelé své zdroje a zkušenosti převést do podoby interaktivních výukových materiálů, které více zapojí žáky a studenty do výuky u tabule.

Způsob vytváření výukových hodin ve SMART Notebooku je obdobný prezentačním programům. Vedle standardních funkcí nabízí SMART Notebook galerii obrázků, šablony výukových lekcí a předdefinované aktivity Lesson Activity Toolkit, které lze snadno editovat.

Powerpointové prezentace lze do softwaru SMART Notebook importovat se zachováním původního rozložení textů a obrázků, což výrazně ušetří čas a práci. Tuto funkci vyvoláme příkazem Importovat… v nabídce Soubor. Připravili jsme videonávod. Importovanou prezentaci je možné v softwaru SMART Notebook dále upravovat, doplnit o multimédia a obohatit o interaktivní prvky, které pomohou aktivizovat žáka, rozvíjet logické myšlení atp.

V některém z příštích článků Vám přineseme tipy na užitečné zdroje výukových materiálů, internetových a jiných softwarových aplikací pro přípravu vlastních výukových hodin pro interaktivní tabule SMART Board.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů