Jak motivovat žáky na konci školního roku

Znáte to, je konec května a naši žáci pomalu ale jistě vydávají
čím dále méně aktivity. Ostatně to se stává i nám – učitelům.

Jak si zpříjemnit závěr školního roku? Jak naladit žáky,
aby spolupracovali a neměli pocit, že už nic nemusí? Jednou
z možností je žáky zapojit přímo do výuky. Například formou LABů, připravte si pro žáky aktivity, kde budou muset být kreativní, nechte je pracovat ve skupinách a povolte jim třeba mobily v hodině. Doporučujeme LAB Zapoj se! Žáci vám budou přes žákovské zařízení posílat odpovědi nebo obrázky. Dále si můžete výuku zpestřit soutěžemi a hrami, které obohaťte o interaktivní a multimediální nástroje z Galerie SMART Notebook.

Spoustu zajímavých her a aktivit najdete na portálu Ve škole.cz
pod klíčovými slovy: hra, riskuj, az kvíz

A v neposlední řadě předejte žezlo vašim žákům. Učitel se nemusí moc nadřít, stačí mít nápad a delegovat část práce na ně. Může se z vás na chvíli stát tzv. líný učitel J Vyzkoušejte nějakou novou metodu, něco, co vaši žáci ještě nedělali, překvapte je. A pokud nevíte jak, pak se můžete inspirovat např. ve skupině na Facebooku SMART Board veskole.cz nebo na Youtube kanálu AV Media pro školy.

Pohodový závěr školního roku vám přeje tým lektorů AV Media.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů