Interaktivní stůl podporuje spolupráci žáků v MŠ, ZŠ i škole speciální

SMART Table je velmi efektivní nástroj pro společné vzdělávání žáků, které inspiruje a motivuje a pomáhá všem žákům dosáhnout úspěchu. Součástí výuky s interaktivním stolem je hra, na které současně pracuje několik žáků. Je to skvělý způsob, jak zlepšit tolik potřebné dovednosti 21. století, k nimž patří především rozvoj dovedností sociálních i znalostních.

Komu je SMART Table určen?

Interaktivní stůl SMART Table je ideální pro spolupráci žáků v mateřské škole nebo na 1. stupni školy základní. Je také ideální pro individuální práci žáků se spciálními vzdělávacími potřebami. Odolná kontrukce umožňuje umístit stolekt do prostředí klasické učebny s "plným" provozem, stabilní podstavec a jeho tvar umožňují bezbariérový přístup. 

Unikátní technické parametry, které jinde nenajdete!

Unikátností tohoto stolu je jeho multidotykovost, přesně řečeno jeho 40 dotyků. Vychází z předpokladu, že děti používají ne pouze jeden dotyk = jeden prst, ale pro jakékoliv poznávání, práci a tím i své vzdělávání používají obě dvě ruce. Ideální je potom práci malé, ideálně 4-členné skupinky žáků. Velikost a HD rozlišení obrazovky stolu umožňuje přehlednost a názornost výukového materiálu.

Tvorba vlastních DUMů podle potřeb Vašich žáků umožňují hned dva programy...

Učitel má k dispozici hned dva programy, které lze pro tvorbu využít. Základem je SMART Table Toolkit, který učiteli umožňuje připravit výukový obsah do aktivit, ze kterých si žáci podle instrukcí učitele, nebo sami vybírají a následně je zpracovávají. Velké množství učiteli připravených aktivit pro interaktivní stůl je k dispozici na portále SMART Exchange. Stačí se zaregistrovat. Díky připojení k internetu máte tento obsah neustále k dispozici. Druhým je potom autorský program SMART Notebook, který je pro tvorbu DUMů hojně využíván a velké množství výukových materiálů, jak pro mateřské a speciální školy, tak pro 1. stupeň základních škol, je ke stažení z portálu Veškole.cz. Také SMART Notebook podporuje multidotyk (7 dotyků) a na vytvořených aktivitách tak může zároveň pracovat více žáků.

 

Podpora různých vzdělávacích stylů je samozřejmostí.

Aby práce skupinka žáků u interaktivního stolku nerušila zbytek třídy, jsou untegrovány 4 vstupy na sluchátka s individuální možností volby hlasitosti přehrávání multimediálního obsahu. Jiný úhel pohledu nebo lepší prostorovou orientaci nabízí 3D objekty, které jsou součástí DUMů ve SMART Notebooku. Připojením SMART Dokumentové kamery 450 zachytíte a zobrazíte živý obraz nebo vytvoříte video, které se snadno stanou součástí aktivit pro žáky a obohatí a zatraktivní celou výuku. Učitel má možnost práci žáků sledovat s pomocí programu SMART Sync a výsledky práce malé skupinky zobrazit na interaktivní tabuli SMART Board celé třídě.

            

 

Chcete se s interaktivním stolkem více seznámit? Potom se zúčastněte některé z našich konferencí SMART Klub, kde si vše vyzkoušíte doslova na vlastní kůži. Neváhejte a vyberte si některý z termínů podzimních akcí zde.

Těšíme se případně na setkání s Vámi a rádi Vám zodpovíme veškeré Vaše dotazy.

Provozovatel webu AV Media, a.s. jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro zlepšování prostředí webových stránek a pro analytické účely. Podmínky a poučení o správě osobních údajů